Издвајамо Свет

ГЕНЕРАЛ БАРОНС ЗАПАЊИО АМЕРЕ И БРИТАНЦЕ: Не качите се са Русима, имају ракете које за само 6 минута стижу до САД!

БИВШИ КОМАНДАНТ ЗДРУЖЕНИХ ОРУЖАНИХ СНАГА БРИТАНИЈЕ ТВРДИ: НЕМАМО ОДБРАНУ ОД ТОГ ОРУЖЈА

* „Руси су пажљиво изучили америчку војну надмоћ и размислили како може да јој се доскочи. Тако су се појавиле њихове хиперсоничне ракете. Много теже их је обарати од постојећих. Ми за то немамо потребне елементе противракетне одбране. Русија је желела – то је њена војна стратегија – да има одлучујућу супериорност на великом растојању како би побеђивала противнике без копнених операција“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

_____________________________________________________________________________

НОВИ модели руског наоружања учинили су земље Запада крајње рањивим у случају војног конфликта са Москвом – упозорио јре британски генерал Ричард Баронс.

А генерал Баронс није тек један од хиљада генерала у својој земљи. Он је сер. Он је био и командант Здружених оружаних снага Уједињеног Краљевства.

Утолико је индикативније што је своје у Лондону, Вашингтону и Бриселу отворено упозорио:

«Руси сада у својим арсеналима имају потенцијал каквог код нас нема. Ни по врсти ни по количинама. То је ризик за Запад у краткорочној перспективи“.

У интевјуу Sunday Times додатно је објаснио:

„Руси су пажљиво изучили америчку војну надмоћ и размислили како може да јој се доскочи. Тако су се појавиле хиперсоничне ракете које су у стању да до америчке територије стигну за само шест минута. То је два пута брже од најбржих ракета које су сада у наоружању различитих држава“.

Баронс има и додатно упозорење:

„Те ракете је много теже обарати од постојећих. Ми за то немамо потребне елементе противракетне одбране. Русија је желела – то је њена војна стратегија – да има одлучујућу супериорност на великом растојању како би побеђивала противнике без копнених операција. А НАТО, упркос овоме, дрема и не мобилише властите ресурсе“.

Протеклих недеља су се и из Вашингтона чули гласови који опомињу да САД нису спремне да се супротставе „могућим нападима хиперсоничним ракетама са стране Русије или Кине“.

 

 

Извор: Факти.орг