Издвајамо Србија

ГОТОВИ СУ! ЗЛОЧИНЦЕ ХАПСЕ! Харадинају и Тачију прети ДОЖИВОТНА РОБИЈА!

Терористима одзвонило!

На надлежим одборима скупштине самопроглашеног Косова који су одржани усвојене су измене и допуне кривичног закона тзв. државе Косово који је дефинисан као посебан услов за либерализацију виза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, према сазнањима медија, одбори нису усвојили предлог Српске листе за предузимање строжијих казни на повратнике и расељена лица, али су зато предвиђене далеко строже казне за „издају земље“. Против усвајања поменутих измена и допуна кривичног закона гласали су српски чланови Одбора, посланици Српске листе, Јасмина Живковић и Игор Симић, док је Слободан Петровић посланик Самосталне либералне странке, гласао за њихово усвајање.

Иначе, измене и допуне кривичног закона тзв. државе Косово, усвојене су на надлежном одбору за законодавство, пословник, имунитет и надгледање Агенције за борбу против корупције скупштине тзв. Косова. Између осталог, у документу предлога измена и допуна Кривичног закона у чл. 11 под називом „Издаја земље“, пише да ће се „држављанин Републике Косова, који у својству председника Републике, премијера или министра спољних послова, потпише признавање „окупације или акт капитулације државе, казнити затвором од најмање петнаест (15) година или казном доживотног затвора.

Практично, то значи да ће у случају да буде постигнут компромис између Београда и Приштине, који мора бити у складу са Уставом Републике Србије и Резолуцијом1244, а којим се предвиђа да је Косово саставни и неотуђиви део наше територије, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај или било који друго албански преговарач бити санкционисан казном затвора.

Такође, свако ко потпише међународни споразум или други акт којим се делови територије тзв. Републике Косово дају или уступају под суверенитет неке друге државе, казниће идентичном казном.

И Одбор за права и интересе заједница је такође подржао предложене измене а сви амандмани које је предложила Српска листа, а који су се односили на строжије кажњавање нападача на повратнике и расењена лица, нису усвојени.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Вечерње новости