Издвајамо Свет

ХАРАДИНАЈ ТОТАЛНО ОДЛЕПИО – УДАРИО НА САД: Заболе ме за Трампа! Та будала ускоро пада са власти!

Фото: Јутјуб

Премијер лажне државе Косово Рамуш Харадинај рекао сарадницима да не слушају америчког лидера Доналда Трампа јер ће он ускоро бити срушен са власти у САД!?!

Фото: Јутјуб

Премијер лажне државе Косово Рамуш Харадинај одлучио је, по свему судећи, да потпуно зарати са Сједињеним Америчким Државама, односно председником Доналдом Трампом!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После поруке Трамповог најближег сарадника, државног секретара Мајка Помпеа да Приштина хитно мора да укине сумануте таксе од 100 одсто на увоз све робе из Србије, Харадинај је оштро одговорио да то никада неће урадити. Најближим сарадницима је дословце рекао: „Боли ме ку*ац за Трампа!“, преноси Информер.

Према речима добро обавештених извора, Харадинај све више губи контакт са реалношћу и постаје све опаснији за мир у целом региону.

– Када је чуо за поруку Помпеа, када му је речено да САД очекују моментално повлачење одлуке о таксама, Харадинај је побеснео. Псовао је, бацао ствари по свом кабинету. У једном тренутку је чак рекао: „Боли ме ку*ац за Трампа! Та будала ће ионако ускоро да изгуби власт у Америци!“ – преноси Информеров саговорник. Према његовим речима, Харадинај би због овакве политике лако могао да остане без власти у Приштини.

– Колико год и они били екстремни, Тачи и Кадри Весељи ипак нису луди, па да мисле како је могуће ући у отворени сукоб са Америком. Уколико Харадинај настави са својом тврдоглавом политиком, врло је могуће да они сруше владу… – процењује један од извора.

И док се нико од шиптарских званичника није оглашавао овим поводом, шеф српске дипломатије Ивица Дачић оцењује да је доста игара јер се зна да се на Приштину може извршити утицај.

– Не очекујем брзу реакцију на наш захтев Секретаријату ЦЕФТА за консултације. Предузели смо све што је предвиђено тим споразумом, али без јачег међународног притиска оних који су створили лажну државу Косово и који је спонзоришу, не верујем да ће брзо доћи до укидања такса. Србија неће предузимати мере које би некима омогућиле да нас ставе у исти ранг са Приштином. Очекујемо да престану са играма за које сви знамо да нису истините – подвлачи Дачић.

Генерал Божидар Делић каже да је чињеница да Шиптари никада неће сами повући неки важан политички потез.

– Шиптари играју како им Американци свирају, а игра је у сваком случају против Србије. Ако Харадинај нешто изјави, онда му је то дозвољено јер је то део сценарија. И поред тога што је албански лоби изузетно јак у Америци, оваква Харадинајева изјава би значила крај његове каријере. Осим ако није усмерена само према Србима, а мислим да јесте. Неко, САД или ЕУ, проценио је да ове таксе и притисак на Србију дају бољи резултат од политичких мера које су досад коришћене – закључује Делић.

 

 

Извор: Информер/Ало.рс/М.Ж.