Издвајамо Србија

ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Кикинда је добила нову скулптуру и истог момента је запалила друштвене мреже, а ево шта симболизује (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Челници Кикинде похвалили су се суграђанима новом статуом – совом. Али, оно на шта очигледно нису рачунали, то је да су грађани у статуи видели нешто сасвим друго, никако симбол ове птице.

Градски оци су се совом, аутора Јована Блата, похвалили на свом званичном Фејсбук налогу објавивши неколико њених фотографија, уз коментар:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Да ли сте приметили да полако стижу наше драге гошће, сове? Није ни чудо, јер стигао је и Совембар!“

Да ли сте приметили да полако стижу наше драге гошће, сове? Није ни чудо, јер стигао је и Совембар! 😊🦉🍂Аутор статуе:…

Geplaatst door Град Кикинда op Donderdag 1 november 2018

Сова јесте изазвала велику пажњу на друштвеним мрежама јер се махнито дели, баш као што је ред када ново уметничко дело угледа светлост дана, само што су коментари фотографија отишли у потпуно другом смеру.

Можда би били занимљивији славном зачетнику психоанализе Сигмунду Фројду, да је случајно жив, јер у овој сови већина људи види – фалус.

Има их и који честитају градским оцима, уз коментар „да је све лепша наша Кикинда“, док некима није јасно зашто је статуа названа совом „кад ова скулптура тек благо подсећа на њу“.

„Мени баш није јасна. Ко уопште одлучује о томе шта ће симболисати један град?“, један је од пристојних коментара на нову скулптуру, остали нису за преношење.

 

Извор: Р.Б./Блиц