Издвајамо Србија

ХИТНО ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА НАРОДУ: Албанци ће УРАДИТИ ОВО, да би добили НЕЗАВИСНО КОСОВО!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић о свим горућим темама говори вечерас на РТС-у у емисији „Око интервју“ код Горислава Папића.

Вучић је на почетку истакао да је Србија склона компромису када је Косово у питању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ужасно сам забринут и никада нисам био забирнутнији. Видим да Срби не желе решавање косовског проблема, али ми се чини да не разумеју са чиме се ми суочавамо. Албанци су спремни да плате сваку цену да би имали независност Косова, али ми нисмо. Срби би волели да на Косову и даље имамо статус кво, односно да имамо замрзнути конфликт, али то је немогуће стање. То не жели ни Европа, не жели ни свет, то не желе Албанци којих је на КиМ 91 или 92 посто у овом тренутку – рекао је Вучић.

Како је рекао, Албанци већ имају потрврђену државност од Запада.

– А шта ћемо да радимо уколико дође до сукоба? Да се радујемо што ће српска војска да уђе на Косово? А шта тиме нама остаје? Све време говорим да треба да пронађемо компромисно решење, без тога нема будућности – рекао је председник Србије.

Упитан како познаје то да народ не жели компромисно решење, председник је рекао да се управља оним што зна и оним што види.

– Ја са овог места могу много боље да видим. Поставља се питање да ли ја желим све најбоље свом народу или не. Ко ми је веровао пре четири године када сам рекао да ћ народ имати веће плате и пензије. Ја сам желео да имамо јачу земљу која може да се бори за себе – додао је председник.

– Морамо да подижемо економију, морамо да подижемо језик и културу и да кроз прошлост да учимо на грешкама, да се боримо за поштовање свих жртава које је Србија имала у прошлости како их не бисмо имали у будућности. Да водим Србе да ратују за Мостар, Сарјево или не знам шта, не пада ми на памет. Нећу у томе да учествујем. Ми данас треба да сагледамо све лекције и прошлости. И да водимо озбиљну и одговрну политиику – рекао је Вучић.

Нагласио је да када је Косово у питању Србија има један други проблем.

– Тешко да ћемо дефинисати шта је реално на Косову и Метохији, и ако те не успемо ја ћу признати свој пораз. Са друге стране, разговарамо са људима који су неодговорни и неозбиљни и зато су веома опаснуи не поштују никакав договор. Реч је о Албанцима. Да ли су односи Срба и Алабанаца неутрални? Нису – истакао је Вучић.

Како каже, без обзира на претње и притиске Албанаца на наш народ, Србија мора да се бори да остане на европском путу.

Председник је истакао да ЕУ не реагује када је реч о кршењу споразума ЦЕФТА.

– Морали су да реагују, а нису. Али шта ми да радимо. Треба ли да узмемо канап и да се обесимо. Требало је да реагују на 10 посто, па нису реаговали. Да ли је требало да кажемо е сад ми нећемо у Европу због тога. А где ћемо? Албанци имају сву њихову подршку. Они се понашају како хоће. Најављују Велику Албанију. Ми морамо да водимо паметну политику. Морамо да покушамо нешто да вратимо. Морамо да будемо обазриви и одговорни. Морамо да радимо на економији, образовању, дигитализацији, на нашој култури и језику… – рекао је он

Упитан да ли то значи да ће Србија укинути таксе које су Албанци увели нашем народу на Косову у износу од 100 одсто, Вучић је одговорио одрично.

Председник је истакао да Србија има подршку Кине, Русије и све већег броја земаља, али рекао да је позиција Србије и даље тешка.

– Неко је бирао посебан тренутак и посебан дан да убије Оливера Ивановића јер је убијен на дан када су расписани београдски избори. Тражили смо да нам Албанци доставе чауре којим је убијен, а да они ураде балистику. До дана данашњег нам нису дали чауре. Све што смо тражили никада нам нису послали. Албанци читају све наше новине! Цртали су га и представљали као да је он убица. Србија има много сазнања о убиству Оливера Ивановића. Све што је приштинска страна радила било је апсолутно траљаво. Сазнали смо да Милан Радојичић није убио Оливера Ивановића и то српска полиција може са пуном сигурношчу да тврди. Реч је о човеку који је оптужен да је убица – рекао је Вучић.

– Албанци желе по сваку цену да добију признање Косова, али га неће добити! Радојичић је прихватио полиграфско испитивање. Прошао је на полиграфу, и не само што није убио Оливера Ивановића, већ није учествовао ни у логистици, није ни организовао, нити помагао, нити подстрекавао на убиство Ивановића – казао је Вучић и изразио велико чуђење што су Албанци привели секретарицу Оливера Ивановића, Силвану Арсовић, због сумње да је учествовала у убиству Олвиера Ивановића.

 

Извор: srbijadanas.com