Издвајамо Свет

ЈАКА ПОРУКА! ЕМОТИВНО ПИСМО ФРАНЦУЗА ЧИЈЕ ПРЕЗИМЕ ЈЕ УРЕЗАНО ПОД ТРИЈУМФАЛНОМ КАПИЈОМ: Поштовани Срби…

Фото: Pixabay.com

„Осећам се лично увређеним оним што се догодило 11. новембра у вези са председником Републике Србије, драгој многим Французима и упућујем извињење српском народу, кога је представљао ваш председник“, поручио је Франсоа Дулон д Роне у писму упућеном амбасадору Србије у Француској.

– Сазнао сам за нимало љубазно опхођење према господину Александру Вучићу, председнику Републике Србије, током Комеморације стогодишњице примирја 11. новембра 2018. године испод Тријумфалне капије на тргу Звезде у Паризу – пише Дулон д Роне у једном од бројних писама које са сличним порукама упућују грађани Француске на адресу српске амбасаде у Паризу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он додаје:

– Верујте, господине амбасадоре, да многи Французи, којима и ја имам част да се придружим, не разумеју ове лоше манире и да су згрожени када виде како се непрекидно француско-српско пријатељство „лоше“ третира.

– Име мог деде, Дулон, генерала империје, угравирано је, као и имена свих империјалних генерала, под Тријумфалном капијом – наводи се даље.

– И баш због тога, ја сам врло осетљив на оно што се дешава на том светом месту. Замолио бих вас, Господине амбасадоре, да пренесете ову поруку господину Вучићу, молим вас да верујете у моје високо поштовање – закључује д Роне.

 

 

Извор: Тањуг