Издвајамо Србија

КАКО ЈЕ ВОЈСКА СРБИЈЕ ЋЕБАДИМА ПОБЕДИЛА НАТО АВИЈАЦИЈУ: Невероватна варка навела авионе агресора да гађају пећнице!

Српски војници и команданти излуђивали су НАТО агресоре током бомбардовања 1999. године својим варкама и скривањем наше технике од агресорске авијације

Генерал-пуковник Небојша Павковић описао је у својим дневницима обилажење јединица у селу Доње Слаковце, 1. априла увече.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз пут је приметио трагове гусеница од тенкова, а знао је да њих непријатељски авиони могу регистровати.

Генерал Павковић је морао на то да укаже надлежном мајору, иако је похвалио његов избор положаја.

Одговор мајора је изненадио генерала. Трагови гусеница су намерно остављени, јер тенкови уопште нису били ту: Прошли су путем, а потом кроз шуму отишли на положај.

Павковић је био убеђен да ће НАТО ипак знати да су тенкови у близини, али је мајор онда позвао присутне да виде положаје тенкова: Командно место батаљона је било под земљом, тенкови у склоништу, на безбедном!

То није била једина варка за НАТО агресоре.

После стартовања мотора српски војници су пребацивали наквашену ћебад преко тенкова, а она су спречавала да их „ухвате“ авиони А-10, али су уједно и хладила моторе!

НАТО је испалио огроман број пројектила на непостојеће положаје наше војске, гађали су микроталасне пећнице и сличне замке, али нажалост, нису били толико непрецизни када су гађали цивилне објекте.

 

Извор: Курир.рс/srbijadanas