Издвајамо Регион

КОМЕДИЈА! ХРВАТИ ОСТАЛИ БЕЗ СВИХ Ф-16 АВИОНА, НИСУ ПРОШЛИ ТЕХНИЧКИ! Амери одбили да кантама из Израела дају гаранције! (ВИДЕО)

Хрватска је недавно током прославе злочиначке акције „Олуја“ представила израелске Ф-16, али од 12 нових ловаца неће бити ништа, преносе хрватски медији

Они пишу да је запело са гранцијама, тј. Америчка компанија „Локхид Мартин“, која производи поменуте летелице, одбила је да изда потврду за израелске авионе, такозвани СЛЕП програм за продужетак живота Ф-16 „барак“ који једино уз ту дозволу могу да лете наредних 3.000 часова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израелци су преграђивали Ф-16 властитим надоградњама, које одударају од изворних поставки тог типа авиона, а иако су према плану авиони до сада требало да буду растављени и послати у САД на проверу, то није урађено.

Хрватска је за цели посао наменила више од пола милијарде долара, а у целу рачуницу заборавили су да урачунају ПДВ, па су трошкови нарасли за неколико милиона.

Чак и да су Хрвати добили кршеве из Израела они су далеко од Српских Мигова 29 који ће захваљујући помоћи русије и ремонту бити сви у класи 4+!

Погледајте поређење Ф-16 и МиГ 29 па процените и само који је ловац бољи и убојитији!!!

На крају погледајте и поређење српски и хрватске војске!!!

 

 

Извор: Srbijadanas/Информер