Издвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ САОПШТИО ХИТНУ ВЕСТ! ГОТОВО ЈЕ СА АЛБАНЦИМА: ЗАПАД је признао да Косово није држава!

Одлука Интерпола да лажна држава Косово не буде члан те међународне организације представља велику победу и успех Србије, сагласни су саговорници нашег портала.

Мирослав Лазански, војни коментатор и новинар, истакао је да, упркос тријумфу Србије на међународној сцени у Емиратима, не треба превише славити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Албанци ће свакако у наредном периоду поново покушати да издејствују улазак у Интерпол, али без обзира на то, непријем Косова у ту институцију јесте велика победа српске међународне позиције. Ово је огромно признање Србији и њеној актуелној политици – каже Лазански и додаје да су се и министар Дачић и министар Стефановић грчевито борили.

Ако само погледамо број и однос гласова, може лагано закључити да је то убедљив пораз Приштине. Албанцима је међународна заједница тиме послала порука да Косово уопште не сматрају као државу, те је ово само потврда да су они обичлни међунардни провизори – закључује наш саговорник.

Фото: Јутјуб

Божидар Спасић, бивши шеф специјалног тима Службе државне безбедности, поводом великог успеха Србије у Дубаију, каже за наш портал да је то само потврда да међународна заједница није неозбиљна игра у којој можете користити прљаве ствари.

– Могуће су неке прљаве игре, али када су у питању полицијски и послови који се тичу имовине и живота грађана онда је јасно да постоје одређенеструктуре које чувају достојанство полицијског посла. Наша држава је је тај аргумент успешно одбранила у Дубаију и управо је на основу тога одбачена пријава лажне државе Косово да уђе у Интерпол. Да су Албанци поднели уредну документацију, доказе да ће се борити против криминала, мафије и да ће спречити све да се прогањају људи, онда би чак и наша делегација гласала за тај пријем – истиче он.

Косово је, каже, пробало мафијашким методама да уђе у Интерпол, али да то не пролази.

– Гласове који су Албанци добили су гласови оних који ће увек подржавати такве прљаве и покварене методе за остваривање својих циљева. На њихову жалост, свет је много другачији од онога што га Албанци замишљају. За нашу земљу то практично значи да ништа у вези са Косовом и Метохијом није готово! Чекаћемо, и на крају ће се остварити онако како Србија буде желела, а не Албанци – истиче Спасић.

Да је Србија остварила огроман успех и поправила међународну позицију и углед у свету потврђује за Србију Данас политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

– Албанци су створили представу да је у питању одсудна битка, а то свакако није. Њихова пропаганда је била усмерена ка томе да ће они дефинитивно ући у Интерпол и да ће то з ањих бити почетак нове фазе продора у међународне институције. Београд је успео тако нешто да спречи и уместо велике победе, Албанци су доживели потпуни колапс и то ће свакако утицати деморалишуће на њихову јавност – тврди Анђелковић и додаје да је одлуком Генералне скупштине Интерпола Србији дат додатни имплус да истраје у борби за своје националне интересе.

– Још једном се показало да Србија веома успешно лобира и да чак када је препуштена у великој мери себи, а не својим савезницима, у стању је да изгура свој интерес и спречи улазак Косова у Интерпол. Овим стварамо добар оснос за преговоре у наредној фази у процесу евроинтеграција. Албанци ће једно време свакако реаговати хистерично, али међународна заједница им је јасно ставила до знања да такве реакције не могу да дају резултат – закључује Анђелковић.

Подсетимо, на Генералној скупштини Интерпола гласало се за пријем такозване државе Косово у ту организацију и том приликом је изгласано да лажна држава Косово не буде примљена у редове Интерпола.

Однос гласова за пријем 193. чланице Интерпола био је 68 према 51 против Косова, а Запад је у већини подржао такозвано Косово.