Свет

ЛЕДЕНИ ПУТИНОВ ШОК КОЈИ НЕМЦИ НИСУ ЗАБОРАВИЛИ: Имам 12 метака, један сам сачувао за себе, 11 је за вас!

Владимир Путин наоружан пиштољем са дванаест метака изашао пред демонстранте и на течном немачком рекао: Ово је совјетска територија и ви стојите на нашој граници

Од роњења за древним амфорама до лова на тигрове, руски председник Владимир Путин годинама брижљиво гради имиџ акционог хероја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, прича која се шири друштвеним мрежама заиста изгледа као сцене из холивудског блокбастера – Путин који је сам, наоружан једним пиштољем са дванаест метака, бранио зграду Штазија од налета бесних демонстраната после пада Берлинског зида.

А најневероватнији детаљ јесте што је прича заправо – истинита. Те 1989. године Путин је, као мајор KГБ служио у Дрездену. Радио је руку под руку са тамошњим Штазијем. Kада је Берлински зид пао, данашњи председник Русије био је један од неколицине совјетских држављана који се лице у лице срео са демонстрантима нестрпљивим да окончају деценијску поделу Немачке.

Након што су разорили канцеларију Штазија, упутили су се према згради у којој су били смештени Путин и његове колеге из KГБ. Мајор Путин тада је успео да одбрани зграду, а на његовој страни између осталог био је и неумољиви аргумент у виду напуњеног пиштоља. Храбро је изашао пред масу и обратио им се на течном немачком језику.

– Ово је совјетска територија и ви стојите на нашој граници – рекао је Путин.

– Имам 12 метака и сви су пуни, један сам оставио за себе, остали су за вас – наставио је он.

– Озбиљан сам када кажем да ћу пуцати на свакога ко угрози наш посед.

Сведоци кажу да је Путин те речи изговорио са леденом сигурношћу по којој ће касније постати познат. Нема сумње да би се гомила разишла и много брже да су знали да ће човек пред њима ускоро постати један од најмоћнијих људи на свету.

 

Извор: Espreso.rs / Večernje Novosti