Регион Србија

МАКЕДОНЦИМА ЈЕ БУЈАНОВАЦ „РЕПУБЛИКА КОСОВО“?! Горан се шокирао кад је видео документ који су му издали матичари у Скопљу

ЖБЕВАЦ – Горану Стевановићу из села Жбевац код Бујановца, матичари у Скопљу су издали званичан документ о смрти оца по ком је Бујановац смештен у „Републику Косово“.

Geplaatst door Goran Stevanovic op Vrijdag 18 maart 2011

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мало је рећи да сам збуњен. Након што сам уплатио око 300 денара, рекли су ми љубазно да дођем за пола сата, што сам и урадио. Када сам преузео документ, имао сам и шта да видим. Био сам и збуњен и бесан“, рекао је Стевановић, пишу Новости.

У Македонију је ишао, како каже, по извод из матичне књиге умрлих свог оца Душана, који је након несреће код Бујановца 1984. године пребачен на лечење у Скопље, где је био најближи клинички центар и у коме је неколико дана по несрећи подлегао повредама.

Стевановићев бес био је узалудан, јер, када се вратио код матичара да укаже на грешку, речено му је да је у њиховом систему „тако заведено“ и да ништа не може да се преправља.

„Није ми било свеједно, али сам узео документ и отишао“, рекао је Стевановић, који брине и да ли ће његов документ бити валидан у Србији.

 

Извор: Kurir.rs/Večernje novost