Издвајамо Спорт

МАТИЋ ЗАПАЛИО ИНСТАГРАМ: Српски фудбалер изнео своју верзију зашто је одбио да носи „попи“ (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Српски интернационалац Немања Матић одлучио је да се огласи поводом спекулација које се тичу разлога због којих је одбио да носи чувени „попи“.

Велика прашина подигла се у Британији након што је везиста Манчестер јунајтеда Немања Матић одлучио да на дресу не носи „пипи“, значку облику цвета мака којом Британци одају пошту ветеранима Краљевске армије и њиховим заслугама за победу у Првом светском рату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спекулисало се који су разлози за такву одлуку Немање Матића, поготову ако се има у виду да је раније носио „Попи“ на дресу Челсија и Манчестер јунајтеда.

„Зид ћутања“ пао је током дана када је Немања Матић на Инстаграму објаснио своју одлуку и затражио разумевање.

„У потпуности разумем зашто људи носе ‘попи’, поштујем свачије право на то и имам разумевања за свакога ко је изгубио свог најмилијег у сукобима.

Међутим, за мене је то само подсећање на напад који сам осетио лично као млад, као уплашени дванаестогодишњак из села Врело, када је моја земља девастирана бомбардовањем 1999. године. Иако сам то раније радио, сада нее осећам да је право да носим ‘попи’ на свом дресу.

Не желим да потценим ‘попи’ као симбол поноса у Британији или да увредим било кога, међутим, сви смо производ сопственог васпитања и то је лични избор из наведених разлога.

Надам се да сви разумеју моје разлоге сада када сам их објаснио и да могу да се концентришем на помагање тиму у утакмицама које су пред нама“, написао је Матић.

View this post on Instagram

I recognise fully why people wear poppies, I totally respect everyone’s right to do so and I have total sympathy for anyone who has lost loved ones due to conflict. However, for me it is only a reminder of an attack that I felt personally as a young, frightened 12-year old boy living in Vrelo, as my country was devastated by the bombing of Serbia in 1999. Whilst I have done so previously, on reflection I now don't feel it is right for me to wear the poppy on my shirt. I do not want to undermine the poppy as a symbol of pride within Britain or offend anyone, however, we are all a product of our own upbringing and this is a personal choice for the reasons outlined. I hope everyone understands my reasons now that I have explained them and I can concentrate on helping the team in the games that lie ahead.

A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on

 

 

Извор: sportske.net