Издвајамо Регион Србија

Мило врши етнички прогон грађана српске националности!

Мило Ђукановић у провокацијама упућеним Србији отишао корак даље

Милогорци, а ни њихов шеф Мило Ђукановић не престаје са провокацијама на рачун Србије. Прво је послао своје официре да обучавају злочиначку војску Косова која је створена од оних који су клали Србе. Потом је емининтим људима из Србије забранио улазак у Црну Гору, а своје Шиптаре Варваре послао у Србију да провоцирају на фудбалској утакмици између наше две државе. Подржао је и лажну државу Косово у намери да уђе у Интерпол. Провокације Ђукановића се овде нису завршиле већ је данас наредио да се упадне у амбасаду Србије у Црној Гори и почне да хапси. Више о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичар Божо Спасић каже да овакво понашање Црне Горе у последњих неколико месеци изазива веома озбиљну пажњу, те да ова последња одлука представља нешто што је ван оних норми за које се Црна Гора управо залаже и на основу којих жели да уђе у ЕУ.

– Уопште не знам одакле потичу и одакле им долазе овакве идеје. Нама из Београда се чини да су то одлуке вештачког карактера, оне су напросто изнуђене и ту постоји једно језгро око председника Ђукановића које те одлуке спроводи без икакве моралне подлоге – објашњава Спасић.

Ови потези који се предузимају су заправо део изолационе политике коју Црна Гора жели да спроведе: не желе ишта српско, али ником није јасно како мисле да побегну од тога што је спско, а радо би се одрекли и историје од пре 2 године, а камоли старије.

– Ако неко жели да упореди систем власти који се води у Црној Гори са рецимо системом власти у Северној Кореји, онда бисмо могли да кажемо да је Северна Кореја читав један демократски систем према ономе што се тренутно догађа у Црној Гори – наводи Спасић и додаје да нема сумње у то да ће до краја године преузети још неке мере.

Мило води политику идентитетског геноцида над великим делом народа Црне Горе

Сличног мишљења је и Аналитичар Драгомир Анђелковић, који каже да Мило Ђукановић води политику идентитетског геноцида над великим делом народа Црне Горе, народа који је свестан српског порекла, а једна од страна те политике је и социјална дискриминација.

– Ово је етнички прогон грађана српске националности – каже Анђелковић.

Ђукановић овим директно прогања једну националну заједницу и, како каже наш саговорник, ово је већ питање за Брисел.

– Срамота је што ЕУ ћути јер оваква врста ниподаштавања права једног народа у Европи не би смело да постоји.

Он за крај закључује да Ђукановић све што може да уради против Србије, он ће то свакако пробати да учини.

Извор: Srbijadanas.com