Издвајамо Спорт

НАЈВЕЋА ПОБЕДА ОД ТОКИЈА, ЗВЕЗДА СРУШИЛА ЛИВЕРПУЛ: ХЕРОЈИ су изгинули на терену, али ПАВКОВУ се клањају ДЕЛИЈЕ

Прошлосезонски финалиста Лиге шампиона немоћан на “Маракани“, Звездина победа из најлепших снова!

Црвена звезда је вечерас запушила уста свим критичарима после два убедљива пораза у претходна два кола и историјском победом над Ливерпулом од 2:0 у четвртом колу Групе Ц, пред око 50.000 гледалаца на Маракани, постала први српски клуб који је успео да оствари победу у групној фази Лиге шампиона!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милан Павков је двоструки стрелац, огромне су његове заслуге, али цео тим на челу са Владаном Милојевићем је вечерас задивио Европу и омогућио Звезди нову прилику да се и ове сезоне домогне европског пролећа!

Као и на “Енфилду“, Звезда је храбро ушла у меч, али за разлику од претходног дуела, када је доживела пад у игри после двавдесетак минута и потом била сурово кажњена, Милојевићеви пулени вечерас су свих 90 минута савршено одиграли и за то су награђени историјским тријумфом.

Прва опасност пред голом Ливерпула виђена је у деветом минуту, када је Марин имао доста слободног простора на левој страни, ушао је у казнени простор, шуртирао, али недовољно снажно и право у Алисона.

Ипак, то је била најава Звездиног притиска у наредних неколико минута. Црвено-бели су изнудили и пар корнера, а после оног у 15. минуту, Вујадин Савић је шутирао из окрета и послао лопту поред леве стативе.

Ливерпул је узвратио два минута касније, била је то сјајна прилика за Данијела Стариџа, после центаршута са леве стране, а нападач Ливерпула је потпуно неометан шутирао са неких 14 метара, лоше је то учинио, лопта је завршила преко гола.

Потом у 20. минуту нова опасност по гол Звезде, опет Стариџ, овог пута искоса са леве стране, али лопта је закачила Филипа Стојковића и завршила у корнеру.

Само минут касније, Бен се нашао у прилици, Алисон је одбранио, лопта је отишла у корнер, који је Марин сјајно извео, а још боље реаговао Милан Павков у казненом простору. Нападач Звезде био је највиши у скоку, Алисон је немоћан – 1:0 за Звезду! Делиријум на трибинама!

Погледајте видео:

Већ у 26. минуту нова прилика за Бена, опет је изнудио корнер, али овога пута Марко Марин је прејако упутио лопту из угла, ништа од репризе водећег гола.

И онда, три минута касније, нови шамар за госте у режији Милана Павкова. И то какав! Прихватио је лопту на преко 20 метара од гола, видео је прилику за ударац, учинио је то феноменално за вођство Звезде од 2:0! Еврогол!

Погледајте ову мајсторију:

Ливерпул је узвратио у 33. минуту преко Лалане, опет је Филип Стојковић спасио гол правовременом интервенцијом!

Ништа гости до полувремена нису успели да ураде, па је Јирген Клоп реаговао двоструком изменом – Александер-Арнолда је заменио Гомез, а уместо Стариџа, на терену је Фирмино.

И тек што је почело друго полувреме, у 46. минуту Марин шутира са 13-14 метара, лопта погађа Милнера у руку, али се Лахоз не оглашава!

Ливерпул је имао пречку после центаршута Робертсона са леве стране, када је лопта закачила једног од Звездиних фудбалера а у том тренутку Филип Стојковић се пожалио на повреду и није могао да настави меч. Његово место заузео је Марко Гобељић.

У 64. минуту Чаушић је заменио недовољно спремног Марка Марина после недавног опоравка од повреде.

У 70. минуту Салах је одлично шутирао са 18 метара под пречку, али Борјан још боље интервенише. Уследио је корнер после којег гости поново прете, опет преко Салаха, овога пута лопта је окрзнула стативу.

Пет минута касније, Звезда је имала опасну контру, али су се црвено-бели спетљали у завршници, упућена је прејака лопта за Срнића и прилика је пропала.

До краја гледали смо притисак Ливерпула, али јалов. Неколико опаснијих ситуација успешно је решио сјајни Милан Борјан, а Звезда је издржала и поред проблема са повредом које је имао резервиста Чаушић.

Видело се да гости немају решење, сви су једва чекали последњи звиждук судије Лахоза, за почетак историјског славља на “Маракани“.

Додајмо још и да су Звездини фудбалери вечерас на дресовима носили Наталијину рамонду, а с тим у вези и Јирген Клоп је одушевио вечерас. Опширније о томе читајте ОВДЕ.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић (од 58. Гобељић), Дегенек, Савић, Родић, Јованчић, Крстичич (од 73. Јовичић), Марин (од 64. Чаушић), Бен, Срнић, Павков.

Ливерпул: Алисон, Александер-Арнолд (од 46. Гомез), Ван Дајк, Матип, Робертсон, Милнер, Лалана (од 79. Ориги), Вајндалум, Мане, Салах, Стариџ (од 46. Фирмино).

 

 

Извор: Дарко Митровић/sportske.net/Србија јавља