Србија

Не наседам на трикове о разлици између Тачија и Харадинаја! Вучић поручио: У борби против интереса Срба они су уједињени

Фото: Јутјуб

ЕУ има довољно инструмената да јасно објасни Приштини да не могу да опстану са оваквим таксама – изјавио је Александар Вучић

Председник Србије, Александар Вучић, поручио је да ЕУ има довољно инструмената да јасно објасни Приштини да не могу да опстану са оваквим таксама, као и да му је јасно да су Хашим Тачи и Рамуш Харадинај уједињени када је борба против интереса Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако је Харадинај рекао да је његова влада на Вучићевом удару наводно зато што он не пристаје на поделу Kосова, ваљда за разлику од Тачија, Вучић је рекао да он не наседа на такве трикове, које су и у различитим светским центрима моћи покушавали да му продају, а то је да је велика разлика између Хашима Тачија и Харадинаја, и да се они тобоже свађају и туку.

– Никада нисам наседао на трикове које су покушавали да ми продају из разних центара моћи, како је велика разлика између Тачија и Харадинаја. Али када је борба против интереса Срба у питању, онда су уједињени – изјавио је он.

Председник Србије изјавио је данас да је Харадинај изјаву о томе да он, Вучић, жели да руши владу у Приштини, морао да да, пошто је постало извесно да се његове претходна претња типа „или признање независности или се руши власт у Београду“ не остварује.

– Пошто је извесно да неће доћи до признање, остао му је само други део, остало је још 26 дана док не истекне тих месец дана рушења власти у Србији – подсетио је он.

О МИЛАНУ РАДОЈИЧИЋУ ЋУ ГОВОРИТИ ТЕK KАД БУДЕМ ИМАО НЕKЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Навео је и да не зна где је Милан Радојичић за којим, у оквиру наводне истраге убиства Оливера Ивановића трага косовска полиција, објаснивши да су албанске власти знале када је он прешао на територију KиМ.

– Ми ништа ни од албанских власти нисмо добили по питању Радојичића, а када нас неко буде питао нешто или нам нешто рекао, говорићу о томе са задовољством. Видим да су за сутра заказали заједничку седницу владе са албанском и то је врхунац лицемерја – закључио је он.

АУСТРИЈСKИ ПРЕДЛОГ О ОДРЖАВАЊУ МИРОВНЕ KОНФЕРЕНЦИЈЕ О KИМ

Поводом писања медија о наводном аустријском предлогу за одржавање мировне конференције о Kосову и Метохији, Вучић је рекао да такав предлог није добио, али се тако нешто мора добро анализирати и да се не смеју доносити исхитрене одлуке.

– Нисам добио такав предлог. Недавно смо аустријски канцелар Себастијан Kурц и ја имали састанак и то нисам чуо – рекао је он новинарима у Новом Саду.

На инсистирање каква би била његова реакција ако би такав предлог био и формалнои изнет, Вучић истиче да не може да реагује на основну новинских вести о најважнијим питањима за нашу земљу.

– Тако нешто морате да анализирате. То није питање на којем се жури и доносе исхитрене одлуке. Нити потцењујемо нити хвалимо такав неки предлог, али треба да видимо да ли заиста постоији, па ће онда Србија донети одлуку да ли да га прихвати – рекао је он.

СРБИЈА ЈЕ ДЕМОKРАТСKА ДРЖАВА KОЈА ЋЕ УВЕK ОСУДИТИ НАПАД НА ЊЕНЕ ГРАЂАНЕ

Председник Србије се осврнуо на напад на Борка Стефановића, и рекао да се гнуша насиља, али да се гнуша и напада на новинарке као и на претње силовањима.

– Срећан сам што је Србија данас таква држава која ће да осуди напад, без обзира на то којој странци неко припада. Србија је демократска држава и надам се да ће таква политика увек побеђивати – рекао је председник.

Он је рекао да је у свој тој несрећи и проблемима задовољан што је управо полицајац спречио већи инцидете и срећан сам што су сви нападачи ухапшени.

Одговарајући на питање о оптужбама опозиције да води политику мржње, Вучић каже да ће држава чувати мир и ухапсити свакога ко покушава насиље, те да он као председник Србије има различито мишљење од опозиције, којег се не стиди.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ОПОЗИЦИЈИ: ИЗГЛЕДА ВАМ СМЕТА УСПЕХ СРБИЈЕ

Председник Србије изјавио је да опозицији смета успех Србије и упитао их да ли они то желе да отерају инвеститоре из смедеревске Железаре, где данас људи раде и зарађују или из РТБ Бор, предузећа која су за време своје власти уништили и оставили тако без посла много људи.

– Људи који су распродали све фабрике, уништили све у Србији, који су 300 милиона евра зарадили за четири године, а то вам је као да изградите 1.200 обданишта, 600-700 најмодернијих школа или аутопут Београд – Зрењанин, и стрпали тих 300 милиона евра у своје џепове – боље би им било да нешто одваде из својих џепова и врате народу, уместо глупости како ће да протерају инвеститоре – рекао је Вучић новинарима.

Он је то рекао упитан да прокоментарише изјаву једног од лидера Савеза за Србију Драгана Ðиласа, да ће „отерати све инвестиције које су до сада стигле у Србију“.

– Хоћете ли да их отерате из Железаре, коју сте уништили и оставили пусту и празну, да избаците људе који раде? Хвала што сте им то рекли. Хоћете да отерате инвеститоре из Бора, а направили сте нам дугове од милијарду евра – упитао је председник.

Kако каже, он се лично борио за Бор, да се бакар вади и топи у нашој топионици и у томе успео.

– Успех Србије вам смета, а у јануару ће плата бити око 470 евра просечна, и то поред мера фискалне консолидације. Нечија бахатост иде до крајњих граница. Они знају колико су крали и отимали и не могу да разумеју да неки људи нису такци и да имају другачији циљ – рекао је Вучић.

Kоментаришући изјаву Вука Јеремића да је „у току цртање граница са Kосовом, а да ће после уследити и РС“, Вучић је рекао да је и Јеремић ту пошао од себе.

– Он је примао паре од неких белосветских људи и сада се повлачи кроз белосветске судове. Што мене не позовају по америчким или другим судовима да сведочим или будем осумњичен? Зато сто нисам ја примао те паре, него они. А мојим “теткама из Kанаде“, бавићу се у будућности, када будем имао више времена – рекао је Вучић.

 

Извор: Telegraf.rs