Издвајамо Регион

ЊЕГОШ СЕ ПРЕВРЋЕ У ГРОБУ: Одбрусили Милу због ЛОВА НА СРБЕ! Црна Гора на ногама! Паклена атмосфера у региону!

Фото: Јутјуб

Српски историчари одговарају на кривичну пријаву коју је против њих поднео Црногорски покрет

Могу ми пљунути под прозор! И ништа више!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је одговор пароха бококоторског Момчила Кривокапића на питање како коментарише кривичну пријаву коју је против њега и двојице историчара из Србије – Чедомира Антића и Александра Раковића – Врховном државном тужилаштву у Подгорици поднео Црногорски покрет.

Терете их за „кривична дела против уставног уређења и безбедности Црне Горе, изазивања националне, расне и верске мржње“. У пријави наводе да су 7. новембра учествовали на скупу организованом под мотом -Покољења ђела суде- у Будви, а у организацији НВО „Српски народ Боке“.

Најављене тужбе видимо као закаснели корак државног терора режима Мила Ђукановића и Душка Марковића који све више личи на Независну Државу Хрватску у повоју. Реч је о лову на Србе. Реч је о лову на људе који говоре истину. Наша обавеза, као професионалних историчара, јесте да говоримо истину о прошлости Црне Горе, али и о садашњости Црне Горе – навели су у заједничком саопштењу Антић и Раковић.

Они су навели да је Црногорски покрет фантомска организација која тумачи поруке и цитате историјских личности и владара Црне Горе из 19. и 20. века као расну и верску мржњу и позив на рушење уставног поретка, што су обичне бесмислице.

– Црна Гора из времена династије Петровић Његош и Црна Гора режима Мила Ђукановића немају ништа заједничко једна с другом. Реч је о две државне творевине које се исто зову – додали су историчари којима је забрањен улазак у Црну Гору, па су се скупу у Будви обратили видео-линком.

Извор: Ало.рс