Занимљивости Издвајамо

Нострадамусов круг ОТКРИВА ШТА ВАС ЧЕКА: Зажмурите, поставите питање а онда убодите прстом у круг – ОВО ЈЕ ОДГОВОР НА ВАШЕ ДИЛЕМЕ

Фото: Фејсбук принтскрин

Мишел де Нотр Дам био је асторолог, лекар и алхемичар а данас га памтимо као пророка Нострадамуса.

Поред пророчанстава, популаран је и његов круг за предвиђање. Све што треба да урадите јесте да затворите очи, сконцентришете се на питнаје и потом убодете прст у круг. Број је уједно и одговор на ваше питање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

1. Да. Ви припадате оним људима који не губе присебност и присуство духа, чак и у најтежим ситуацијама. Зато не дижите руке од решења својих проблема, јер на лагеру имате издржљивост и стрпљење. Чека вас успех. Имајте поверење у себе, и у друге.

2. Да. Али не данас, и не сутра. Неко стоји на вашем путу и покушава да вас збуни. Не схватајте га сувише озбиљно. Али, немојте ни потцењивати тај отпор. Избегавајте сукоб. Покушајте да пронађете позитивно решење свог проблема.

3. Да. Догађаји ће наредних дана премашити ваша очекивања. Ако почнете паметно користити своју резерву енергије, а не тросшти је на небитне ствари, предност ће бити на вашој страни. У сваком случају, имајте стрпљење и издржљивост, како у односу на себе, тако и према другима.

4. Да. У овом тренутку, изгледа, смеши вам се срећа. Зато, нема ни једног разлога за сумњу у позитиван исход. Срећа ће вас још дуго пратити. Уживајте у овим срећним недељама.

View this post on Instagram

#Astazi în istorie: #2iulie1566 A încetat din viaţă astrologul francez Michel Nostradamus. Nostradamus, pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic, cabalist și farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întâmple în lume. Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse greșit. Nostradamus este o figură proeminentă a Renașterii Franceze și profețiile sale sunt strâns legate de aplicarea Codului Bibliei, cât și a altor lucrări despre profeții. A studiat medicina la Montpellier si a devenit cunoscut dupa ce si-a dovedit calitatile de vindecator in timpul epidemei de ciuma din 1526, izbucnita in Languedoc. Nu a reusit sa isi finalizeze studiile, fiind examatriculat pe motiv ca practica meseria fara sa aiba atestat. A inceput sa calatoreasca prin Franta, ceea ce i-a favorizat contactul cu diverse personalitati ale vremii. Dupa mai bine de zece ani de pribegie s-a stabilit in Salon de Croux. A ramas in aceasta localitate pana la sfarsitul vietii, dedicandu-se astrologiei. Intre 1555-1558 si-a publicat primele profetii, cunoscute sub numele de “Centurii”, in forma de catrene. Prezicerile sale enigmatice au starnit interes, iar reputatia lui Nostradamus a depasit granitele Frantei pentru ca marii regi ai Europei au apelat la serviciile lui. Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, iar multe dintre ele au fost de-a lungul timpului intrepretate sau traduse greşit.S-a stins din viata pe 2 iulie 1566, insa catrenele sale au continuat sa aiba un succes enorm pana in zilele noastre. #istoriazilei #istorie #nostradamus #history #historical #astrology #univers #france #renaissance #1566

A post shared by Istoria Zilei (@istoriazilei) on

5. Тачно. У овом тренутку, обраћате превише пажње на мишљење других, и зато помало пропуштате пријатну ситуацију. Немојте чекати предуго, дајте до знања другима да морају поштовати вас, и ваше мишљење. Мале тактичке игре само доводе до заблуде и иду на штету узајамног поверења.

6. Све ће ићи мало теже, него што очекујете. Крећете од погрешних претпоставки. Други људи виде то у у сасвим другачијем светлу. Зато је крајње неопходно да саслушате добар савет блиске особе, и да не подлежете лажним надама.

7. Питање за сада није решиво. Дајте себи времена и не пуните главу још несазрелим проблемима. Покушајте уживати у тренутку. Касније ће се све решити. Ако сте веома забринути, обратити се за помоћ магичном кругу за недељу дана.

8. Пажљиво. Покушајте не веровати свему што вам кажу. Држите одређену дистанцу у неким стварима. Данас све око вас изгледа повољније, него што, заиста, јесте. Будите пажљиви, и пазите се да касније не осетите разочарање.

9. Нема сумње. Али биће вам потребна помоћ. Попричајте са добрим пријатељем о проблемима који вас муче, јер је он објективан и – и посматраће ствари трезвеније.

10. Да. Али немојте дати да вас доведу у заблуду. Покажите више самопоуздања и сигурности, и онда ће све бити у савршеном реду. У овом тренутку, можете се потпуно ослонити на своју интуицију. Касније нећете доживети ни најмање разочарење.

11. Питање је постављено прерано. Оставите га за сада по страни, није још „сазрело“. Будите попустљиви. Цениће вас због тога.

12. Веома је могуће. Све напредује много брже и позитивније, него што сте замишљали. Важно је да не покушавате да се стекне утисак незаинересованог лица. Обратите пажњу: неко искрено покушава постати ваш пријатељ.

13. Све ће се десити не онако како је планирано. Ви делујете неодлучно. То доводи у заблуду неке ваше пријатеље. Сматрају вас непредвидивом личношћу, што вам не иде у корист. Уништите ову слику. Вас воле више, него што мислите.

14. Све ће бити добро. Али само у случају ако сами покажете активност. Дозвољено је све, али не – одлагање. Преузмите иницијативу у своје руке и изненадите све својом ефикасношћу и богатством идеја.

15. Да, можете се ослонити на своју срећу. Очекује вас повољан обрт судбине. Сада не морате ништа измишљати, већ само ишчекивати. Исхитрена дејства одвешће вас у погрешном правцу и могу вам нашкодити.

16. Све наде ће бити испуњене. Али, апсолутно другачије него што сте замишљали. Зато, будите спремни за било које промене, и не концентришите се само на једини постављен циљ. Покажите флексибилност, и не одбацујте ни један аргумент.

17. Питање је и даље отворено. Потребно је да пажљиво размислите о својим жељама, јер ваша осећања још нису до краја сазрела. Према томе, превише очекујете од друге стране. У наредним данима све остаје без промена. Међутим, једна срећна околност може унети јасноћу у ваш проблем. Пажљиво слушајте свој унутрашњи глас.

18. Код вас могу настати потешкоће. Испочетка ћете чак бити разочарани, али то не значи да су ваше шансе једнаке нули. Сасвим напротив: разочарење ће дати подстицај позитивном развоју. Ваш круг пријатеља расте, постаје бољи и стабилнији.

19. Неповерење и љутња су још увек далеко од вас. Али, ако се убрзо не ослободите сопствене сумње, много ћете покварити. Ако вас срећа заобилази, кривац за то може бити ваша претерана скромност и несигирност. Одбаците их на страну! Будите отворени и дружељубиви са другим људима.

20. Да. У овом тренутку, срећа је на вашој страни. Према томе, нема ни једног разлога да сумњате у повољан исход. Још дуго ћете уживати у срећном периоду.

21. Да. За коначно постизање циља остало је уложити сасвим мало труда. Будите смели, ризикујте, и обавезно ћете успети. Будите пажљиви ка свему што се дешава око вас, и имајте на уму – случајности не постоје. На овом свету ништа није случајно.

 

Извор: Т.Г./zena.blic.rs