Србија

Нова претња Албанаца! Ујединити и владати Митровицом!

Након одлуке председника четири српске општине са севера Косова, градоначелник јужног дела Косовске Митровице тражи да се тај град уједини и да он њиме влада.

Како преноси портал „Коссев“, градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири упутио је писмо косовској Влади, са захтевом да он управља „уједињеном Митровицом“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Захтевам да косовска Влада предузме све неопходне правне радње, како би се одмах укинула одлука о подели Митровице на две општине“, написао је Бахтири на свом профилу на Фејсбуку.

Kërkoj nga Qeveria e Kosovës që t'i ndërmerr të gjitha veprimet e nevojshme ligjore, që menjëherë të shfuqizohet vendimi…

Geplaatst door Agim Bahtiri op Dinsdag 27 november 2018

Бахтири је назначио да град Митровица сада треба да буде једна општина, односно, како је рекао, „онако како је увек било“, као и да би у овој ситуацији он управљао „уједињеном Митровицом“.

Подсетимо, градоначелници четири српске општине, међу којима је и први човек северног дела Косовске Митровице Горан Ракић, поднели су у уторак оставке на своје функције и потписали заједничку декларацију, којом су најавили прекид сваке сарадње и комуникације с властима у Приштини.

Таквом одлуком, донесеном због, како су рекли, антицивилизацијских мера Приштине о повећању такси на српску робу, али и акција РОСУ у северној Митровици, престала је да функционише и локална власт као део косовског система.

 

Извор rs.sputniknews.com