Издвајамо Спорт

НОВАК СЕ СПРДАО СА РФ: Федерер донео одлуку која је шокирала све, а Ноле му је на то овако одговорио! Када ОВО чујете кренуће вам сузе на очи!

Новак Ђоковић је након меча са Сашом Зверевим одржао конференцију за новинаре на којој је осим о овом дуелу причао и о Роџеру Федереру.

Новак се налази у изванредној форми. На турниру у Лондону успео је да оставри две победе у исто толико мечева, а да није изгубио нити један сет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са друге стране, Роџер Федерер је победом над Домиником Тимом усепео да избори опстанак на завршном турниру у овој сезони, али и у борби за полуфинале.

Швајцарац је после пораза у првом колу, променио праксу, прескаче тренинге између мечева и чини се да му то доноси резултат, јер је успео да победи Доминика Тима.

Новака су питали да ли је и он спреман да уради нешто у том стилу, нарочито јер је он током сезоне користио слободно време да се пење по планини Сен Виктоар у Француској.

„Је ли се то Роџер јуче пентрао по планини?, упитао је шаљиво српски тенисер алудирајући на одлично издање швајцарског тенисера у мечу са Тимом.

Он каже да је и он као Федерер умео да примену такву тактику, прескакања тренинга.

„Наравно да Роџер најбоље познаје своје тело. Има толико сезона иза себе, тачно зна шта је потребно радити у одређеним тренуцима. Некад је мање боље. И са тим сам потпуно сагласан. Током своје каријере и ја сам правио сличне потезе усред турнира и то је функционисало. Понекад вам је потребно да се склоните од свега, искључите. То је та врста филозофије“, поручио је Новак.

Федерер планира да не тренира и пред меч са Кевином Андерсоном.

„Урадићу то поново. Није ствар у првом мечу била ни у мом форхенду, ни бекхенду ни сервису, већ у мојој глави. Понекад вам је потребан одмор. Играо сам много тениса у последња два месеца.Отуда сам Нишикоријев меч гледао на путу ка хотелу. Тпо је било позитивно. Имао сам времена за причу. Сви у тиму смо дошли до закључка да треба спустити лопту. Уживати са породицом, доћи срећан и насмејан назад не знајући ни који је дан“, рекао је Федерер.

 

 

Извор: Курир спорт