Издвајамо Србија

НОВИ НАПАД НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ! Да ли је ово јасна порука шта се спрема Србима?!

Службено возило Апотекарске установе у северној Косовској Митровици исписано је током ноћи порукама мржње и претње Србима који живе на Косову и Метохији.

На аутомобилу осванули су натписи „УЋК, Фу*к СРБ“ а у потпису стоји Б13, озлоглашена криминална група из Бошњачке махале која се налази у северном делу Митровице, а која је одговорна за више напада на Србе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај догађај узнемирио је Србе који живе у граду на Ибру. Они са којима смо разговарали кажу да озбиљно схватају претеће поруке.

Ако ово нисте платили данас добићете казну од 5.000 динара и затезну камату од 11 одсто!

– Идеологију терористичке организације УЋК прихватили су и млади људи, Албанци, који овде живе а који су сабрани у тој групи Б13. Они још увек баштине вредносни систем те терористичке групе а то доказују исписивањем оваквих порука, каже Србин из северне Косовске Митровице који је замолио да му не наводимо име.

Групу Б13 чине албански младићи старости од 15 до 20 година који живе у Бошњачкој махали. Често нападају Србе и њихову имовину а према информацијама из безбедносних структура, ова група има подршку појединих албанских политичких партија и официра из Косовске безбедносне службе, односно тзв Војске Косова. Њихова подршка се огледа у наоружавању и финансирању чланова групе Б13.

Косовска полиција није се оглашавала овим поводом а како АЛО! сазнаје, полицајци су догађај завели у службеним белешкама и трагају за починиоцима.

Директорка Апотекарске установе „Косовска Митровица“ Др Љиљана Делибашић каже да су натписе приметили овога јутра, након чега су позвали полицију која је сликала аутомобил и обавила увиђај.

– Видео снимци службене камере која се налази на згради управе и која је усмерена управо ка овом аутомобилу прослеђени су полицији. Инцидент се догодио у поподневним сатима али смо натписе приметили тек ујутро, каже она и додаје да су се слични инциденти и раније дешавали.

Возило Апотекарске установе „Косовска Митровица“ користи се за дистрибуцију лекова, а због непостојања гаражног места, паркирано је испред зграде управе у вишенационалном насељу Бошњачка махала.

 

Извор: Б.А/М.Ж./Ало.рс