Србија

ОТАЦ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА ШОКИРАО: Форензичар Шипка је опседнут МРТВОМ ЈЕЛЕНОМ, смешта мом сину!

Владимир Марјановић рекао Божидару Спасићу да мисли да је форензичар Ненад Шипка наместио неку девојку да се чује са Зораном

Владимир Марјановић, отац Зорана Марјановића, који се сумњичи да је 2. априла 2016. на насипу Црвенка у Борчи убио супругу Јелену Марјановић (33), рекао је да форензичар Ненад Шипка смешта његовом сину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ове своје сумње Владимир је изнео Божидару Спасићу, бившем оперативцу ДБ, након што је директор Центра за форензичка истраживања (ЦФИ) Ненад Шипка изнео у јавност да је разговарао са Зораном и да се Зоран у том разговору сложио с њим да је могуће да Јелена није убијена на насипу на којем је њено тело нађено.

– Форензичар је наместио Зорану неку девојку, која се прво дописивала с њим, а потом су се и чули. Шипка је то урадио како би ступио у контакт са Зораном – рекао је Владимир Божидару Спасићу, који је контактирао с њим након што је у медијима чуо део разговора који су водили Ненад Шипка и Зоран Марјановић.

Видео у медијима разговоре

– Кад сам видео у медијима шта се догодило, послао сам поруку Владимиру јер нисам могао да верујем шта се пише. Владимир ми је рекао да је тај разговор вођен пре четири дана и да је девојка потом дала Зорану телефон и он је причао са Шипком – каже Спасић и додаје да му је Зоранов отац рекао „да су они преварили његовог сина“.

– Навукли су га, а вероватно му је и форензички експерт постављао нека сугестивна питања. Та девојка је на крају послала поруку у којој је написала да је сада сигурна да Зоран није крив – тврди наш саговорник и додаје да му се чини да је Шипка опседнут мртвом Јеленом.

Подсетимо, Ненад Шипка, који је са својим тимом водио приватну истрагу о убиству Јелене Марјановић, певачице „Гранда“, тврди да она није убијена 2. априла 2016. на насипу, већ да је усмрћена дан раније у затвореном простору, а да је ту накнадно донета и бачена. Шипка је, образлажући своју реконструкцију злочина, тврдио да су Зоранове изјаве о догађају контрадикторне, али је у недељу обавестио јавност да сада ипак верује Зорану.

Поверовао Зорану

– Оставио је утисак да заиста жели да се пронађе убица. Поверовао сам у то. Суштина нашег разговора је да и он сматра да је могуће да Јелена није убијена у каналу у Борчи – рекао је Шипка.

Такође, Зоран Марјановић је у разговору са Шипком рекао да је на насипу у време потраге за Јеленом било више људи и да се пита зашто се они не спомињу у оптужници.

– Оптужница је једино што је валидно за мене, а знамо да је испитано 2.000 људи у овом случају. Чуди ме да је објављен снимак разговора између Шипке и Марјановића, с обзиром на то да је снимање кривично дело, а нарочито зато што се ради о особи која је под истрагом. Зашто снимак није доставио тужилаштву него новинарима? – запитао се Спасић.

Ненад Шипка
Адвокати су га критиковали

Ненад Шипка, који је објавио снимке разговора са Зораном Марјановићем, за Курир каже да му се Марјановић више није јављао.

– Нисам ни очекивао да ће ме звати, вероватно су га адвокати искритиковали, иако је разговор био коректан. Ја сам њему поверовао да жели да се открије Јеленин убица. ЦФИ никада није рекао да је Зоран убица, нити смо упрли прстом, али ни за милиметар не одступамо од теорије да Јелена није убијена на насипу – навео је Шипка.

 

Извор: Kurir.rs/Jelena Ivić