Издвајамо Свет

ОТКРИВЕНО: Ево како је Немачка лажирала доказе да би Србија била бомбардована

За бомбардовање Србије 1999. године одговоран је тадашњи министар одбране Немачке Рудолф Шарпинг јер је лажно представио побуњенике Ослободилачке војске Косова (ОВК) као цивилне жртве, рекао је члан мисије ОЕБС-а Хенинг Хенш у исповести пред камерама.

„Србија је бомбардована због лажи тадашњег министра одбране Немачке Рудолфа Шарпинга“, по тврдњама Хенша који је био сведок договора после којег је уследила НАТО агресија на Савезну Републику Југославију (СРЈ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сведок посматрач ОЕБС-а лично је присуствовао увиђају у Ругову, где се десила борба између српских полицијских јединица и припадника ОВК.

Ваздушни удари на СРЈ трајали су 78 дана, а окончани су у првој половини јуна 1999. године потписивањем Кумановског споразума.

Немачки фотограф доказао – масакра над Албанцима није било!

Хенинг Хенш (Хеннинг Хенсцх) из Лутјенбурга (Лüтјенбург) је много размишљао у задњих 12 година. Он је на Косову постао део догађаја која је покренула целу Њемачку. Једног догађаја са којом је цела Њемачка преварена, каже он. Хенинг Хенш је био полицајац. Он је много видео пре 29. јануара 1999. у косовском месту Ругову, али тако нешто још не.

Пре свега није веровао да овај догађај може тако бити протумачен пар месеци касније. Рудолф Шарпинг (Рудолф Сцхарпинг), тадашњи министар одбране, користо је слике из Ругове. Као доказ за масакар Срба над недужним косовским Албанцима. Ипак, за Хенинга Хенша, слике не доказају масакар већ приказе сукоба. Међутим то није одговарало државној власти.

Неке слике нису показане

29. јануара позван је Хенинг Хенш на увиђај у Ругову. Он је био посматрач ОСЦЕ на Косову. Тамо су се водиле борбе за положај између побуњеничке УЧК и црпских јединица. Рудолф Шарпинг показао је слике тога 3 месеца након догађаја и то пре свега као доказ за масакр над цивилним становништвом.

Слике из Ругове изгледа су биле оно што је немачкој јавности хитно требало – доказ да су НАТО – ваздушни напади на Србе били неопходни. Било је и слика које Рудолф Шарпинг није показао, нпр. фотографије на којима су се видели Албанци са оружјем. Такође нису се могла видети обележја УЧК, исказнице чланова, муниција. Министар одбране није јасно приказао да се овдје радило о борби

Да ли је Шарпинг злоупотребио слике?

Слике које је Шарпинг показао настале су након што је истрага на суду била окончана и када су српски полицајци склонили лешеве. Иако су тим камермана и новинари фотографи били присутни на суду, Рудолф Шарпинг је рекао, 3 месеца касније, да је један немачи натпоручник направио кришом фотографије и донео у Немачку. Међутим, присуство немачког војника до сада није потврђено. Посматрачи се не могу отети утиску да је државна власт требала материјал којим би доказала рат на Косову.

Татика се показала успешном: немачки новинари су веровали Шарпингу о догађају масакра у Ругови. Зато ратујемо – то је била порука. Међутим, Лутјенбургчанин, Хенинг Хенш мисли да су те језиве слике злоупотребљене да би се оправдао рат. У то је и данас сигуран. То га чини неповерљивим и љутим.

Десило се чудо! Немачки фотограф, сниматељ наводног масакра Срба над Албанцима у Рачку изнео је данас на ТВ северне немачке истину!

Немачки фотограф који је на лицу места фотографисао погинуле УЧК војнике изјавио је данас Севернонемачкој ТВ да је истина о „масакру“ у Рачку, који је послужио за бомбардовање Србије односно тада још Југославије, била манипулисана!

Као посматрач УН-а је снимао погинуле албанце у Рачку који су проглашени немачкој јавности као масакриране жртве цивила од стране Срба. Данас је тај директни сведок дао немачкој телевизији интервју у којем су показане и оне фотографије које до сада нису показиване наиме погинулих са ознакама УЧК, муницијом и личним оружјем.

Из његове фотодокументације проистиче јасно, што је он и потврдио, да се није радило о цивилним жртвама, како су то тада објавиле све Немачке а и велики број светских телевизија. Уз показани материјал је јасно изјавио да се радило о погинулим у борбама а никако у масакру погинулих жртава!

Доказао је манипулацију његових слика која се радила од званичника Немачке владе а понајвише од министра Шарпинга да би се придобило расположење народа за пристајање на рат и бомбардовање односно одобравање НАТО учешће у бомбардовањуЈугославије.

Јавно је оптужио Шарпинга да је манипулисано истином како би се окривили Срби. Дали је то прорадила савест фотографа или је то нека врста заокрета политике северноатлантске алијансе показаће се у будућности.

 

Извор: Фејсбук репортер