Занимљивости Издвајамо

ОВО СУ САВЕТИ БАБА ВАНГЕ ЗА СРЕЋУ И ЗДРАВЉЕ: 16 правила за добар живот

Фото: Јутјуб

Искуства стечена дружењем с људима кад су у тешким ситуацијама у животу, јер њој су долазили кад им је тешко и кад их притисну недаће, позната пророчица баба Ванга је сажела у шеснаест правила за живот.

1 Волите се, стремите добрим мислима и делима, јер то је за све најбољи лек.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

2 Земља је благословена јер ту расте много лековитог биља – чувајте га како би и оно чувало вас.

3 У лечењу биљем, ако посебно није друкчије одређено, прво се поливајте водом у којој су се биљке кувале, јер њихови лековити састојци најбрже се у организам уносе кроз поре на кожи.

4 Претерано коришћење лекова је штетно јер затварају врата кроз која с биљкама треба да уђе природа и да успостави нарушену равнотежу у човеку.

5 Лети ходајте боси да не бисте прекинули своју повезаност са земљом.

6 Децу лети пустите да се свуда играју – нека се прљају, нека трче…

7 Увече, пре него што легнете, обавезно оперите ноге, а још је боље ако можете да се истуширате. Тако ћете са свог тела спрати не само прљавштину, гареж од дима са улице и умор него и све негативне мисли и утицаје који сметају вашем сну.

8 Научите да се правилно одмарате. Дан је створен за рад, а ноћ је за квалитетан одмор. Да бисте били здрави и радно способни, у кревет идите у десет сати, а устаните између пет и шест сати ујутру.

9 Често пијте чај направљен од шумских плодова и растиња. Такви чајеви су извор здравља.

10 Бар једном недељно преко целог дана једите само кувано жито и пијте само воду како би се ваш организам очистио и како бисте стекли снагу.

11 Што више се крећите и радите. Лењост је болест која штети не само психички него и физички.

12 Чистоћу уздигните у култ! Прљавштина, било да је физичка или духовна, супротна је ономе што је створио Бог, а које је увек чисто и лепо.

13 Не перите се јако врућом водом.

14 Чешће користите обичне сапуне и природна средства која не штете људском организму.

15 Не претерујте с вештачким ђубривом и хемијским препаратима. Тако се храна трује, а такав начин производње у пољопривреди изазива многе болести.

16 Пре свега, научите да у свакој ситуацији будете стрпљиви!

 

Извор: Курир