Издвајамо Србија

ПАЦИЈЕНТИ У КБЦ ЗЕМУН БЕСНИ НА ДАРКА: Вичу на лекаре, јер им не посвећују пажњу као Лазићу, а родбина…

Фото: Јутјуб

Пацијенти КБЦ Земун, у којем се од 23. октобра лечи Дарко Лазић, љути су на популарног певача, али и на лекаре, јер скоро месец дана траје опсадно стање у болници.

Наиме, откако је Лазић примљен у болницу, познаници и обожаватељи популарног певача не престају да долазе у КБЦ Земун, што смета не само лекарима већ и пацијентима и њиховим породицама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, пацијенти земунске болнице незадовољни су и због тога што сматрају да лекари више пажње и неге придају тешко повређеном Лазићу, а да оне са мањим повредама заобилазе у широком луку.

– У првих неколико дана након што је Дарко доживео тешку саобраћајну несрећу, породица, пријатељи, али и представници седме силе даноноћно су опседали КБЦ Земун. Тих првих недељу-две, када је његов живот висио о концу, ситуација је била и више него напета. Његови родитељи су два пута дневно долазили из Брестача само да би га видели, а пријатељи су сатима стајали испред болнице како би стигли на ред да дају крв за повређеног друга. На све то додајте и новинаре, који су по читав дан извештавали са лица места о његовом стању, па ћете добити јасну слику колико је ситуација била озбиљна – каже наш извор из КБЦ Земун на почетку и додаје да су запослени у болници дали све од себе да спасу Лазићев живот, али и да сачувају његову приватност.

– Дарко је од првог тренутка третиран као пацијент који има приоритет, али не због тога што је познат, већ што је у болницу примљен са тешким повредама. Због тога је и оформљен конзилијум, састављен од тима специјалиста који су даноноћно пратили његово стање. Он и даље лежи на одељењу интензивне неге, а ти пацијенти имају посебан третман, што многи заборављају – каже наш извор и објашњава због чега су пацијенти у КБЦ Земун изгубили стрпљење:

– Због тога су и незадовољни, па се на ходницима болнице све чешће чују коментари да Дарко има сву негу само зато јер је познат. Недавно се десила и веома непријатна ситуација, па је рођак једног пацијента направио скандал у болници. Човек је био револтиран константном гужвом по ходницима, па је почео да виче на медицинско особље – каже наш извор и објашњава:

– Људи су постали веома незадовољни јер су убеђени да им лекари посвећују мање пажње него Лазићу. Али то је потпуно погрешно, јер сваки лекар ради по савести, што значи да сваком пацијенту прилазе на исти начин. Није важно да ли је неко млад или стар, богат или сиромашан, славан или анониман, лекари имају моралну и професионалну обавезу да их третирају једнако. Али пацијентима више и од тога смета и то што је у болници константна гужва и што су Лазићеви познаници и обожаватељи одскора почели да опседају одељење интензивне неге. Због тога је сада то одељење и закључано – каже наш извор на крају.

 

Извор: Курир.рс/Ало