Издвајамо Свет

ПАНИКА У ЈЕРУСАЛИМУ: Три библијска предсказања о крају света остварила се једно за другим. Змија је била последња (ВИДЕО)

Foto: Pixabay.com

Апокалипса је све ближа, тврде поједини јеврејски учењаци и нуде доказе

Змија која је јуче измилела из Зида плача у Јерусалиму подигла је буру у главном граду Израела, јер је по неким јеврејским учењацима то трећи знак да је крај света близу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај знак дошао је после рођења црвене јунице и риба које су је појавиле у Мртвом мору. Поједини проучаваоци Библије сада страхују да је реч о три доказа да се апокалиптична пророчанства једно за другим испуњавају.

Видео змије која излази из Зида плача, а онда јури голуба поделили су многи јеврејски блогери.

– Злослутно знамење, персонификовано змијом из Едена, поново ће се јавити у данима пре Месије – навео је портал „Бреакинг Неwс Исраел“.

Они додају да је голуб кога је уплашила змија показатељ да живимо у „опасним временима“.

РИБЕ У МРТВОМ МОРУ

Прошлог месеца је израелски фоторепортер Ноам Бедеин објавио слике живих створења у малим вртачама око Мртвог мора. Он тврди да је на испом месту уочио и биљке.

У Библији пише да је земља на којој су се налазили Содома и Гомора након њиховог уништења постало неплодња пустиња. По многима баш се ту сада налази Мртво море.

Језекиљ, свештеник и један од пророка Старог завета, говорио је да ће пред крај свет слане и пусте воде поново бити пуне живота. За ову његову реченицу сада су се ухватили многи учењаци.

– И све животиње што се мичу куда год дођу ове реке, биће живе и биће велико мноштво риба, јер кад дође ова вода онамо, друга ће постати здрава, и све ће бити живо где ова река дође – пише у 47 глави књиге Језекиља.

Бедеин је рекао локалним медијима да када дођете до Мртвог мора, најниже тачке на Земљи, видите да се то порочанство остварује.

– Ово место је проклето у библијским временима, а сада можете да дођете овде, истражујете вртаче и видите рибе у местима где је ниво овде опао – о свему томе причао је Језекиљ, да ће земља процветати када се Јевреји врате – рекао је он, преноси „Тхе Сун“.

ЦРВЕНА ЈУНИЦА

Месец дана пре риба још један догађај узбуркао је јавност жељну апокалипсе – прва „црвена јуница у 2.000 година“ родила се у Израелу.

И у хришћанству и у јудаизму рођење црвене јунице у Светој земљи је једно од главних показатеља блиског краја света.

Након „пажљивог испитвања“ телета, рабини стричњаци потврдили су да је ова кравица „одржив кандидат за библијску црвену јуницу“.

Шта мислите о овоме? Колико пута сте до сада чули ове најаве краја света?

 

Извор: Д.Д.С./ The Sun