Издвајамо Србија

ПЕВАЧ ТРПИ ОГРОМНЕ БОЛОВЕ! ДОКТОР: Дарко мора хитно на ноге, јер све може да се закомпликује и угрози му живот

Чека га тешка борба

Дарко Лазић провео је мирну ноћ у Земунској болници после јучерашње операције бутне кости и уградње протезе у кук. Дарка су рано јутрос, пре визите, посетили родитељи и вереница Марина. Успели су на кратко да виде певача, који данас трпи јаке болове после операције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дарко је током ноћи био под лековима против болова, па је ноћ прошла мирно. Потпуно уобичајена постоперативна ноћ“; открива извор из болнице. Како се незванично сазнаје, породица Лазић инсистирала је да директор Института за ортопедско-хируршке болести „Бањица“ Зоран Башчаршевић са својим тимом оперише Лазића.

„КБЦ Земун има свој кадар и раде операције каква је била Даркова, али његова породица је желела да доктори са „Бањице“ дођу и оперишу га“, рекао је један од доктора из ИОХББ.

Он каже да ће певачев опоравак након хируршких захвата трајати најмање пола године, а да у болници због општег стања и појачаних ризика Дарко мора остати још најмање месец дана.

„Због могућих компликација човек са повредама какве су Даркове мора бити под константним лекарским надзором најмање месец дана. Одмах и након операције њему је промењен положај тела и узглавље кревета је уздигнито како би се смањио ризик од скупљања воде у плућима. Уз овај ризик њему прети и емболија, зачепљење артерије угрушком и тромбоза, те мора да прима појачану терапију антикоагулансима“, објаснио је доктор.

Певач ће у најкраћем року добити помагала, штаке или шеталицу, јер је обавезан стојећи положај и шетња у прихватљивој мери.

„Он већ наредних дана мора да устане и шета. Због поломљених ребара и комплетне његове ситуације опоравак и проходавање морају бити постепени. Сви око њега и он сам требало би да буду врло стрпљиви“, закључио је доктор.

 

Извор: Блиц/Р.Ј.