Издвајамо Православље

ПОМОЛИМО СЕ СВЕТОМ ВАСИЛИЈУ ОСТРОШКОМ: Изговорите ОВЕ РЕЧИ и спасите се сваке муке и болести!

Православни верници овог светитеља поштују и светкују у свим српским земљама, а његова безбројна чуда препричавају се широм света.

У манастир Острог долазе људи и других вероисповести, међу којима има и муслимана и католика који пред моштима Василија Острошког траже спас и исцељење од тешких болести и мука које су их задесиле. Ово је молитва коју требати изговрити када се обраћате за помоћ Светом Василију Острошком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вере Православне, одбрани и нас који твоју Свету веру држимо, и с надом теби приступамо. Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на послетку и за мене недостојног и последњег. Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих. Запалила те је Српска земља као вечну свећу пред престолом Бога Живога, па нам сада осветли путеве и разагнај тугу.

Молитвама и сузама загревао си хладну пештеру Острошку, па загреј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега. Са свих страна света притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и телесно људима даривао. Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увек, свима па и мени. Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне. Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем. Амин.

 

Извор: Srbija Danas