Издвајамо Србија

ПУКАО АЛБАНСКИ ПЛАН: Након што су 11 месеци заташкавали истрагу о убиству Ивановића УДАРИЛИ СУ НАЈПРЉАВИЈЕ!

Фото: Јутјуб

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је данас да је полиграфско испитивање показало да Милан Радоичић није крив за убиство Оливера Ивановића

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је данас да је полиграфско испитивање показало да Милан Радоичић није крив за убиство, нити организацију убиства Оливера Ивановића и да су тиме пали у воду планови Приштине да се за то оптужи Београд и српска страна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање новинара да ли је тиме завршена истрага и ако јесте, а имајући у виду да полиграф није ваљан доказ на суду, чему онда служи правосуђе, Ђурић је на ванредној конференцији за новинаре подсетио да је српска полицијска истрага покренута и води се зато што Приштина и међународни органи нису до сада дали праве одговоре.

– Српској полицији је пошло за руком да Радоичић да исказ и то најбољим стручњацима које Србија има. Прошао је полиграф и утврђено је да он није починилац нити организатор тог злочина. Та чињеница је изнервирала многе који су прижељкивали да кривца довека траже на српској страни – рекао је Ђурић.

Да је пре неколико дана ликвидиран, Радоичић би довека био окривљен за то убиство, додао је Ђурић.

– Тиме се распао план Приштине и неких са стране и дела домаћих тела који су жели да на томе граде поделу Срба и стигматизују Србе на северу и уклоне неке од кључних фигура које су способне да се супротставе намерама Приштине – рекао је он.

На инсистирање новинара да одговори да ли је тиме истрага против Радоичића завршена и констатацију да полиграф није прихватљив доказ на суду, Ђурић каже да „полиграф није судски доказ, али да недвосмислено говори да ли је неко крив“.

– Радоичић је прошао полиграф, дакле он није крив – нагласио је Ђурић.

Он је упитао и зашто приштинско и међународно правосуђе на КиМ нема одговор на питање ко је убио Ивановића 11 месеци, а неки Срби се нервирају.

– Јер, намера је била да се Београд оптужи и српска страна ослаби у предвечерје ових ескалација. Недвосмислено је утврђено – онај који је стигматизован скоро годину дана није крив.И шта ћемо сад? Шта ћемо са тим лажима да иза тога стоји Београд, српска страна,провлачењем Вучића кроз блато? Да ли ће се неко извинити? – рекао је он.

Извор: Srbijadanas.com