Издвајамо Србија

ПУЛМОЛОГ ОТКРИВА: Дарко Лазић и даље животно угрожен, не може да дише

Фото: Јутјуб

Живот Дарка Лазића и даље је угрожен, сагласни су лекари. Без обзира на то што из минута у минут прате његово стање и добија неопходну терапију, његова судбина је под великим знаком питања.

Пулмолог др Татјана Радосављевић каже да ће његов опоравак бити дуг, јер плућа и ребра не могу да се имобилишу већ морају спонтано да зацеле:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Повреда грудног коша у случају политраума је озбиљно, животно угрожавајуће стање. Плућа су контузована и постоји вишеструки прелом ребара, па то омета дисање. Такође, крв и течности се задржавају у плућној марамици, што изазива гушење. Опоравак може да буде без значајнијих последица, али може да дође до формирања ожиљног ткива које омета дисање.

На питање да ли би Лазић могао да остане без повређеног плућног крила, наша саговорница каже да то сад није лек избора, већ да би то могло да се догоди тек након потпуног опоравка, уколико буде имао проблема са спонтаним дисањем.

„Лекари сада једино могу да му дају лекове и редовно му снимају плућа и чекају да она сама од себе зацеле“, рекла је др Радосављевић.

Како незванично сазнајемо у КБЦ „Земун,“ Лазић није ни на једном програму за операцију, односно биће подвргнут хируршком захвату само ако буде витално угрожен.

Извор: Курир.рс/Новости