Издвајамо Свет

РАМУШ ДОБИО БРУТАЛНЕ БАТИНЕ: Руски специјалац пребио Харадинаја (ФОТО)

Фото: СНП Наши

Злочинац сам изазвао тучу

Рамуш Харадинај, бивши вођа злогласног ОВК, терориста и злочинац који тренутно седи у фотељи председника лажне Владе Косова у Приштини, никада неће заборавити батине које је у мају 2000. године добио од једног руског специјалца. Ма колико се трудио да то заташка и сакрије од јавности, на овим фотографијама се црно на бело види да је бахати Харадинај извукао дебљи крај у тучи коју је сам испровоцирао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ове слике најбоље су сведочанство батина које је тада попио у окршају са припадником руске падобранске јединице из састава Кфора.

До сукоба је иначе дошло када су руски војници у близини села Муштиште код Суве Реке зауставили возило с наоружаним терористима, међу којима је био и Харадинај. Руси су их разоружали и ставили им лисице. Вођа ОВК се бунио и рекао да је он џудиста и да би му показао где му је место само да није везан.

Рус је потом наредио да Харадинају скину лисице, оставио је пушку и почела је туча један на један. Борба је била кратка, Рамуш је попио батине, а Руси који тада нису знали ко је Харадинај предали су ухапшене Унмику.

О том инциденту известили су АФП и немачки Шпигл, који су тада објавили да је „бивши командос“ из ОВК повређен у сукобу с руским војницима из састава Кфора.

Харадинај је касније због бројних убистава српских цивила током сукоба на КиМ био оптужен пред Хашким трибуналом за злочине против човечности и кршења обичаја рата, али је два пута ослобођен.

Сведоци из тог предмета мистериозно су нестајали један за другим – њих, према неким изворима чак 19, што је преостале натерало да одустану од сведочења против озлоглашеног крвника.

Фото: СНП Наши

Србија је расписала потерницу за Харадинајем, на основу чега је ухапшен у Француској 5. јануара 2017. године, али није изручен нашој земљи јер је тамошњи суд одбио да донесе такво решење.

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун то објашњава јединим могућим закључком – да иза Харадинаја стоји неко моћан из међународне заједнице ко га упорно штити и крије његове злочине.

– Када је Харадинај ослобођен у Хагу, судија је навео да нису могли да га осуде јер су сви сведоци мртви. Очигледно је неко из међународне заједнице ко је довољно јак дозволио да Харадинајева банда ликвидира сведоке, то није случајно. Харадинај је обмануо Хаг – рекао је Дрецун.

 

 

Извор: srbijadanas.com