Регион Србија

Рудан: Хрватима су за све криви Срби, Тито, а реалност је да смо робови! ЕУ чека судбина Југославије

Уз много смеха, већином жена, уз пуно опаски на рачун мушкараца, али и уз политичке теме и певање химне некадашње СФРЈ „Хеј, Словени“, у свом препознатљивом стилу Ведрана Рудан одржала је промоцију своје нове збирке колумни „Живот без крпеља“ у препуном Делфи кафеу у СKЦ.

Руданова је у новој збирци писала о мушкарцима, женама, а пре свега о својим најдражим крвопијама – деци и многобројним проблемима које носи живот у кругу породице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мушкарци су свиње, али синови су синови. Мој син је борац за женска права и на то сам поносна. Kада би ударио жену, одмах бих га се одрекла и био би мртав за мене“, казала је Ведрана, а одговарајући на питање шта је за њу еманципована жена, каже:

„Одсуство потребе да имамо кретена од мушкарца. Ослободите се мушких крпеља, нађите правог мушкарца, да буде прави партнер, а не само крвопија.

Kако су навикли и њени бројни читаоци, Ведрана свој бритки језик не штеди ни када је реч о политици, а коментаришући 29. новембар, највећи празник Титове Југославије, она за себе каже:

„Нисам ја југоносталгичарка, ја сам Југословенка, нисам била тада, сад се све више тако осећам како време одмиче“, рекла је и позвала присутне да устану и са њом отпевају „Хеј, Словени“, што су сви здушно прихватили.

„Kада је била Југославија, мислила сам се „кад ће више крепати Титов комунизам, та неслобода“, па нема банане, па нема кафе, струје, воде… Сад нема свега, нема пара, нема Тита, ођедном је он злочинац и побио је јадне Хрвате. Моја теза је да никад Тито, и уз најбољу вољу, није могао да убије толико Хрвата колико их је побило хрватских лопова. То је била земља у којој ниси био у стресу, ниси могао да добијеш отказ, ниси био огорчен, могла си да имаш љубавника а да те муж не убије, како се сад дешава нон-стоп, жене су биле људска бића, а не рупе. Данас живимо тај капитализам у ком су нам се остварили сви снови, мени ниједан“, говорила је Руданова.

Она је истакла да Југославија није никада била грешка, већ да је била земља с великим З.
„О нашој председници се сад пише само кад смрша. Сада, све ове наше земљице – нису земље, ми смо „Лидл“. Ми смо некада имали име и презиме, имали смо земљу, данас немамо ништа. Вучемо се од маркета до маркета, не знамо шта ће нам увалити“. казала је, што је изазвало велики аплауз, а онда додала:

„Ми смо тржиште за немачки капитал, топовско месо за НАТО, смеће од држава. ЕУ чека судбина Југославије. Избеглице долазе и средиће нас. То ништа није ново и ми смо избегли, али данас ће бити крви. Хрватска је постала складиште избеглица које не желе да остану ту. Само убијањем се чисти ваздух, али то никад не решава проблеме. Европа ће се зато распасти, а ништа боље није ни заслужила. То су три земље које искоришћавају мале народе и доживљају нас као робље“.

Kоментаришући препуну салу у СKЦ, Руданова је истакла да се свуда осећа слободно да говори, јер себи тако даје за право, али да у Србији дефинитивно има више људи на промоцијама.

„Не узнемирава ме шта ће људи мислити. У Хрватској говорим истину о Хрватској, те је нормално да онима који владају то смета, па могу о свему да говорим само у кухињи. Да у Србији говорим тако о владајућима, тешко да бих била на телевизијама и у новинама ко сад“, закључила је.

 

Извор: Kurir.rs / Mona Cukić