Издвајамо Србија

РУСИ СКИДАЈУ ДАРКА ЛАЗИЋА СА КОКАИНА: Доктори певачу БРИШУ ПАМЋЕЊЕ! Осећаће гађење чак и кад помисли на ДРОГУ

Фото: Јутјуб

Дарко Лазић по изласку из болнице одлази у специјализовану руску клинику за болести зависности у Земуну како би се одвикао од кокаина! Популарни певач за овај вид лечења мора да издвоји позмашну своту новца.

Након што је Курир објавио да су Лазићеви родитељи Милан и Бранка почели да се распитују о начинима лечења за свог сина, сазнали смо и да су нашли клинику где ће се тај процес обавити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У питању је једна реномирана руска установа у Београду, а с обзиром на то да је лечење скупо, родитељи су спремни да позајме паре како би помогли Лазићу. На тој клиници се интензивно ради с пацијентима и болничко лечење не траје дуго – свега две до три недеље.

Наш извор из ове клинике открио нам је детаље и фазе лечења, а према проценама лекара, Лазић би тамо требало да проведе од 10 до 12 дана, што ће га коштати око 7.000 евра.

– Цена зависи од чега се зависник лечи и од дужине боравка у болници. Креће се са детоксикацијом (прочишћавање организма од опијата, прим. аут.), а код Дарка то конкретно не би требало да траје дуго јер већ неко време не узима кокаин ни алкохол. Детоксикација се ради под анестезијом јер тај осећај прочишћавања организма уме да буде веома непријатан. Организам се чисти инфузијом и лековима и враћају се нормалне функције органима – каже наш извор и додаје да су током боравка обавезне оралне терапије и разговори с психијатром.

– Следи ублажавање апстинентске кризе и индивидуални приступ пацијенту, па тако и Дарку. Она зависи од тога шта је конзумирао, колико дуго, какве је то последице имало на његове органе, да ли је падао у несвест након узимања наркотика. Изузетно су битни подршка породице и разговори с психијатром. Следи лечење зависности – посебне методе које утичу на цео мозак и бришу се негативна искуства из прошлости, осећај задовољстава повезан с наркотицима. Тако Лазић може и на само размишљање о кокаину да осећа гађење, страх. На неке пацијенте утичу и потресни филмови о зависницима који им се пуштају и то је врло успешна метода – каже извор и додаје да није искључено да ће Лазић осећати депресију и нервозу током тог периода.

– На томе се ради и отклањају се депресија, анксиозност, мучнине. Трудимо се да негативна осећања мењамо позитивним. Следи уградња имплантата или блокатора, па је зависник свестан да узимање дроге може да буде кобно. Њихова цена зависи од тога на који временски период их уграђујете. За два месеца то кошта 400 евра, за три месеца је 500 евра, за пола године 1.800 евра, док је за годину дана цена 2.500 евра. После тога иде рехабилитација која Дарку помаже да остане чист од наркотика и да се уздржи старих навика. Након болничког лечења, он ће морати да се јавља доктору наредних 12 месеци. Треба да узима прописане лекове и поштује правила – завршава наш извор.

Извор: Курир.рс/ Јелена Ступарушић