Свет

Русима се спрема хорор! Запад организовао напад хемијским оружјем: Ово је упозорење целом свету

Власти у Доњецку приметиле су јачање украјинских оружаних формација дуж целе линије раздвајања након погоршавања ситуације у Kерчком мореузу!

То тврди шеф прес службе Kанцеларије народне милиције ДНР Данијел Безсонов:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Kомандатима сектора Исток и Север наређено је да ојачају предњи део одбране тако што су појачали чување складишта муниције. Видимо јачање групације украјинских трупа дуж целе линије контакта. А према подацима наше обавештајне службе све јединице и јединице оружаних формација Украјине пребачене на највише ниво борбене готовости.

Безсонов наводи да је операција Украјине у тој зони припремљена месецима унапред – вец́ у октобру војно руководство је спровело извиђање приобалне зоне на подручју Мариопоља.

На очекивани украјински удар на ДНР упозорио је и Александар Лукашевич који је стални представник Русије при ОЕБС. Према његовим речима украјинске снаге припремају у Донбасу провокацију са коришц́ењем хемијског оружја уз учешц́е западних специјалних служби.

Лукашевич је подсетио да је украјинска војска допремила до линије разграничења ракетне комплексе „Бук“ и С-300, затим РС30 „Град“ и „Ураган“ као и да је интензивирала гађање насељених места у Донбасу.

Украјинска војска синоћ је започела масовни напад на стамбене четврти Доњецке Народне Републике. Напад је почео око 22.30 часова по локалном времену из различитог наоружања.

Очекује се да ће Москва жестоко одговорити. Тензија између две земље порасла је после јучерашњег инцидента код Kрима.

 

Извор: Srbija Danas