Издвајамо Русија Свет

РУСКА ФЛОТА ЛОВИЛА АМЕРИЧКЕ ПОДМОРНИЦЕ У ВОДАМА СИРИЈЕ: Пентагон добио никад страшније упозорење! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

У водама Сирије руске фрегате „Адмирал Макаров“ и „Адмирал Ессен“, наоружане за лов на подморнице, провеле су опсежне војне вежбе са свим врстама наоружања за уништавање подводних површинских и приобалних циљева

Ове се вежбе, пре свега, могу протумачити као упозорење Пентагону, који је такође војно присутан у источном Медитерану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз тренутну ситуацију у Идлибу у Сирији, где се све више говори о војном решењу последње велике базе исламистичких терористичких група које не прихватају руско-турски споразум о успостави демилитаризиране зоне, назире се другачија међународна акција, пише немачки Цонтра Магазин.

Русија још једном показује високу спремност и одржава војне вежбе уз сиријске обале.

– Одржане су вежбе препознавања и праћена подморница, као и за тражење, спасавање и пружање медицинске помоћи људима у невољи – наводи се у саопштењу руске морнарице.

Руски војни и поморски официри су у саопштили како су ратни бродови на Медитерану спровели опсежне противподморничке војне вежбе. Конкретно, фрегате руске Црноморске флоте „Адмирал Макаров“ и „Адмирал Ессен“ су у близини сиријске обале извели велике вежбе, а у маневрима су учествовали и хеликоптери.

ТАСС извештава како је руска ратна морнарица распоредила убитачна противподморничка оружја, што је и био део вежбе.

– Фрегате су наоружане са осам лансера за крстареће пројектиле Калибар-НК, који могу уништити површинске и приобалне циљеве на удаљености до 2.600 километара – преноси ТАСС, позивајући се на саопштење руског Министарства обране.

Ови ратни бродови су, такође, наоружани пројектилима и артиљеријским системима АК-630М, топовима А-190 од 100 мм, торпедним цевима и ракетним бацачима РБУ-6000.

Фрегате имају и писту и хангаре за хеликоптере с противподморничким оружјем Ка-27 или Ка-31.

У вежбама су учествовали и хеликоптери „Камов“, Ка-27ПЛ и Ка-27ПС, који су имали најмање 30 узлетања и слетања на палуба фрегата.

Немачки новинар Марцо Меиер, који је посматрао вежбе, наводи како Русија ојачава поморску присутност у водама Сирије углавном како би показала америчкој страни да чврсто стоји иза легалних власти сиријског председника Басхара Ал-Асада и да неће допустити било какав облик инвазије НАТО пакта на Сирију.

Без руске војне присутности на терену Вашингтон и Лондон би вероватно одавно покренули нападе на сиријске државне институције и покушали да сруше владу и председника Асада у Дамаску.

Извор: Информер.рс