Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНА ПРОВОКАЦИЈА АЗЕМА ВЛАСИЈА: Србија је крива за Велики рат, А САМО СЕ ШЛЕПОВАЛА УЗ СИЛЕ ПОБЕДНИЦЕ!

Зашто српском председнику Александру Вучићу протокол није доделио место уз шефове држава земаља победница? Азем Власи, саветник косовског председника Хашима Тачија за спољну политику, изнео је у разговору за „Радио Сарајево“ своју теорију о том случају

Иако је амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони упутио извињење Вучићу и српском народу због протокола и распореда седења на свечаности обележавања Дана победе у Паризу, док француски лист Фигаро данас пише да је „Србија неправедно понижена на церемонији у Паризу“, Власи сматра да ништа није случајно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Гдегод виде представнике Косова на међународној сцени, Вучић и његови трабанти полуде. А што се тиче места где је Тачи седео, а где Вучић, очигледно је да председник Србије не познаје француски протокол. Он би да види себе као да је Србији место међу победницима у Првом светском рату. А Србија је, историјски гледано, одговорна за почетак тог рата! Због Сарајевског атентата на Франца Фердинанда и улоге Србије у томе. То је француски протокол сигурно имао у виду када је Вучића сместио тамо негде позади – казао је Власи.

То што су се остаци српске војске, додаје Власи, „шлеповали уз Француску и Британску војску 1918. из правца Солунског фронта, не сврстава је у ред победника“.

Осврћући се на сусрет косовског председника Тачија са руским председником Владимиром Путином Власи каже:

– Успутни сусрет Тачија са Путином у Паризу нема никакав значај. Русија, нажалост, и надаље храбри Србију у антикосовској политици и ту се ништа не мења – закључио је Власи.

 

Извор: rs.sputniknews.com