Регион Србија

СКАНДАЛОЗНО! ЗЛОГЛАСНИ СЛОГАН ЗА ДОМ СПРЕМНИ УСРЕД ХРВАТСКОГ САБОРА ДАЧИЋ: Загреб ћутањем храбри усташтво

Фото: Јутјуб

Ако за званичнике у Загребу то није проблем, онда је јасно да се та сллика у Сабору нашла с одобравањем владајуће елите која се упорно труди да рехабилитује усташтво, рекао је Дачић

БЕОГРАД – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да одсуство реакција хрватских званичника на изложбу у Сабору показује да се владајућа елита упорно труди да рехабилитује усташтво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дочекали смо да се злогласни слоган (За дом спремни) после Јасеновца нађе усред хрватске скупштине, која је метафора власти сваке државе.

Ако за званичнике у Загребу то није проблем, онда је јасно да се та сллика у Сабору нашла с одобравањем владајуће елите која се упорно труди да рехабилитује усташтво“, рекао је Дачић.

У Хрватском сабору отворена је изложба, уочи Дана сећања у Вуковару, на којој се нашла и фотографија француског војника са усташким знамењима и поздравом „За дом спремни“.

Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао да ништа не зна о томе, док је председник Сабора одсутан, на путу је у Италији.

„Не чуди њихово ћутање, на овом примеру поново капитулира ЕУ, која тишином практично аболира антицивилизацијски и антиевропски чин.

Јер, овај бесрамни чин треба посматрати исто као да је неко усред Бундестага окачио сликарско платно на којем имамо свастику и ‘Зиг хајл'“, рекао је Дачић.

 

Извор: Kurir.rs/Večernje novosti/Tanjug