Србија

СКОТ ПРОВОЦИРА УСРЕД БЕОГРАДА: Америка је разочарана гласањем у Интерполу

Скат каже да је дипломатија у међународним организацијама увек битка међу различитим погледима

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скат је рекао да је исход гласања на Генералној скупштини Интерпола дипломатска победа Србије и упутио је државном врху честитке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скат изјавио је данас да је за САД разочаравајућа одлука Интерпола да Косово не постане члан те оганизације, али је додао да је дипломатија у међународним организацијама битка међу разним погледима и да се Србија борила за свој поглед, што он цени.

– То је разочаравајуће за нас, али то је одлука Интерпола – рекао је Скат новинарима у Београду, коментаришући одлуку Генералне скупштине те организације.

– Колико сам разумео, више земаља је гласало за Косово, него против, али због правила Интерпола то није прихваћено. То значи да ће бити још теже за Косово да види листе Интерпола, већ ће то моћи преко УНМИК-а – рекао је Скат.

Коментаришући саопштење Амбасаде САД у Приштини, да је одлука плод кампање притиска Србије, Скат каже да је дипломатија у међународним организацијама увек битка међу различитим погледима.

– Србија има свој поглед, борила се за свој поглед и то ценим – рекао је Скат.

 

Извор: Espreso.rs / B92