Издвајамо Свет

ШОК ТВРДЊЕ АМЕРИЧКОГ ПИСЦА: Траг преваре са Сребреницом води до Ватикана, а циљ им је био да…

Амерички писац и члан Комисије за истину о Јасеновцу Џеред Израел каже да се у Сребреници није догодио геноцид.

– Српским официрима и политичарима је пресуђено за нешто што се није догодило – рекао је Израел за “Вечерње новости” и додао да све личи на случај “Драјфус” (најпознатији примјер неправедних оптужби и осуди недужних људи).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израел, који већ шест година истражују догађај из јула 1995. и ускоро ће објавити књигу о томе, каже да се извори ове преваре налазе у Ватикану и да је све режирано тако да се уништи понос Срба и да се они дубоко драматизују.

Злочин Срба је њихово постојање, што значи да су одбили да се прилагоде и подвргну контроли Ватикана и што су свједоци ватиканског саучесништва у нацистичким и усташким злочинима у Другом свјетском рату – рекао је Израел.

Он каже да Ватикан жели да контролише руско православље, док српски отпор има велики утицај на руски народ, који у великој мјери поштује Србе.

– Зато Срби морају бити покорени, сломљени и дискредитовани – рекао је Израел.

Амерички писац каже да је хрватски кардинал Алојзије Степинац био ратни злочинац који је у име католичке вјере Србе покрштавао, убијао и протјеривао,

– Када је 1945. године ухапшен и суђено му у Америци, Ватикан је то покушао да прикаже као освету комуниста. Реаговала је Титова влада, а највећу улогу одиграо је Сава Косановић /Теслин нећак, краљев па Брозов амбасадор – навео је Израел.

Он каже да је Косановић 1947. године написао књигу у којој је цитирао изводе из хрватске штампе од 1941. до 1945. године, у којој су се “усташе и Ватикан” хвалили својим злођелима над комшијама Србима.

– У томе је предњачила црквена штампа. Главни уредник свих тих новина био је вођа такозване Католичке акције Алојзије Степинац, који се и сам `лаћао пера` и писао о овим злочинима. Одмах по објављивању Косановићеве књиге, све полемике у Америци о Степинцу су стале – рекао је Израел.

Он истиче да је број настрадалих Срба од 1941. до 1945. у НХД већи од милиона, при чему је у Јасеновцу, према Александру Арнону, свједоку оптужбе на суђењу Адолфу Ајхману у Јерусалиму 1961. године, убијено око 600.000, а у другим логорским комплексима НДХ још неколико стотина хиљада Срба.

– Прегледајући архиву Њујорк тајмса, видио сам да се у чланцима из 1945, 1961. и 1972. о Јасеновцу говори као о стратишту у Хрватској гђе је убијено од 700.000 до 800.000 углавном Срба. У енциклопедији Јад Вашема из 1990. наводи се број од 600.000 – наводи Израел. Он истиче да се затим, како се разбуктавао рат на Балкану 90-тих, број убијених Срба свео на неколико десетина хиљада.

– Ватикан и Њемачка су, у ствари, наставили посао из 1941. године. Слиједећи историјска документа, потпуно је јасно да је Ватикан најзаслужнији за стварање НДХ и да се за такву монструм државу залагао и прије 1941. Године – рекао је Израел.

 

Извор: Српскаинфо