Издвајамо Русија

Специјална операција ФСБ: Како је руски брод „нокаутирао“ украјинског уљеза у близини Кримског моста

Фото: Јутјуб

На интернет мрежама се појавио видео материјал на коме је приказан комплетан инцидент који се десио у Керчком мореузу, у којем су учествовали украјински реморкер и руски брод „Дон“ из састава пограничне службе ФСБ. На снимку се види, како руски брод удара у противнички реморкер и успешно га зауставља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према изворима информативне службе украјинске ратне морнарице, у овом инциденту у Керчком мореузу руски специјалци су успели да заузму два мала украјинска оклопна чамца и један реморкер. У Кијеву су додали, да је том приликом примењено и ватрено оружје, где се наводи да су током операције руских војника рањена два морнара.

Инцидент се десио пошто је руска ФСБ упозорила три украјинска војна брода да су повредили руске територијалне воде у близини Керчког пролаза. У специјалној служби овај инцидент су назвали провокацијом, где је команда украјинске ратне морнарице изјавила, да се бродови који су кренули из Одесе и Мариупоља. у тим водама налазе потпуно легално. Ускоро је Керчки мореуз блокиран, а из правца Крима је у зону инцидента долетела борбена авијација (јуришници Су-25 и ударни хеликоптери Ка-52)

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Извор: rsbth.com