loading...
Русија Свет

Шредер шокирао све: Крим ће морати да се призна као руски

Пре или касније, Крим ће морати да се призна као руски, изјавио је бивши немачки канцелар Герхард Шредер у интервјуу за „Ахенер нахрихтен“.

„То је реалност која ће једног дана морати да се призна. Између осталог, Крим, који је раније припадао Русији, био је 1954. поклон совјетског вође Хрушчова тада совјетској Украјини. Он је мислио да ће совјетски комунизам живети једнако дуго као католичка црква. На срећу, то се није догодило“, рекао је немачки политичар.

Шредер је такође нагласио да Европа мора да настави сарадњу са Москвом и додао да је Русија најближи сусед и да без ње на континенту неће бити дугорочног мира.

Крим је постао део Русије у марту 2014. након референдума одржаног у светлу државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је „коначно затворено“.

Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом.

Раније су медији саопштили да је Трамп у разговору са лидерима Г7 назвао Крим руским, јер се на његовој територији говори на руском језику. Бела кућа одбила је да коментарише ове информације.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...