Издвајамо Свет

ШТА ЋЕ ОВАЈ ЗЛОЧИНАЦ ИЗА ПУТИНА?! Скандалозан пропуст организатора прославе завршетка Првог светског рата у Паризу! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Распоред седења светских лидера на церемонији обележавања завршетка Првог светског рата у Паризу изазвао је негодовање и незадовољство међу присутнима. У дипломатским круговима се може чути да је распоред био скандалозан, понајвише због тога што се председник лажне државе Косово Хашим Тачи нашао у другом реду, одмах иза председника Руске федерације Владимира Путина

Због овакве скандалозне ситуације, која је бацила сенку на читав догађај, дипломатски представници многих земаља тражили су објашњење од Француза који су, како сазнајемо, објаснили да је распоред прављен по абецедном реду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Присуство Тачија на манифестацији, али и његова позиција у косовским медијима представљена је као посебно признање Косову, јер је, како су пренели, Тачи добио централно место, уз најмоћније светске лидере и победнике у Првом светком рату.

Према сазнањима „Блица“ српска страна није разумела због чега је прављен распоред по абецедном раду.

– Били смо изненађени распоредом седења, није јасно зашто је абецедни распоред, а не по заслугама – наводи наш извор тог листа.

Како сазнајемо, изненађена је била и руска делегација, јер се Путин нашао у близини Тачија, а реч је о земљи која не само да не подржава независност Косова, већ се и отворено залаже за остварање српских циљева по том питању.

Погледајте видео:

Руски председник није, према нашим сазнањима, претходно био обавештен о оваквом развоју ситуације.

 

Извор: Информер/Блиц/Србија јавља