Србија

ШТА ЗНАЧИ ОВА ПОРУКА ЏОНА БОЛТОНА? После састанка са Тачијем, најближи Трампов сарадник се ОГЛАСИО!

Џон Болтон Фото: Јутјуб

Болтон је навео да је Тачија дочекао у Белој кући, а онда је на Твитеру открио и о чему су разговарал

Саветник за националну безбедност САД, Џон Болтон, недавно се у Вашингтону састао са Хашимом Тачијем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Болтон је навео да је Тачија дочекао у Белој кући, а онда је на Твитеру открио и о чему су разговарали.

– Састао сам се са председником Kосова Хашимом Тачијем у Белој кући. Сагласили смо се да је време да Kосово и Србија дођу до споразума. САД су спремне да помогну обема странама да постигну овај историјски циљ – написао је.

Тачи је раније оценио да је његова посета Вашингтону неопходна ради постизања споразума са Београдом.

– Пошто смо у завршној фази могућег постизања споразума између Kосова и Србије, моја посета Вашингтону је неопходна, како би у координацији са нашим вечним пријатељима дошли до споразума са Србијом – рекао је Тачи пре састанка са државним секретаром САД Мајком Помпеом, преноси РТK на српском језику.

Болтон је иначе био директни учесник серије преговора у решавању косовске кризе. Kао амбасадор САД, чврсто је заступао ставове Вашингтона, али пошто га је на Ист Риверу заменио Залмај Kалилзад постао је озбиљак критичар америчке политике у фази која је претходила једностраном проглашењу независности Kосова.

Тврдио је да је наставак преговора о постизању решења о будућем статусу Kосова „најидеалнији пут“, којим би се избегле тензије, те да пропаст преговора о статусу Kосова представља „огроман неуспех“ међународне дипломатије.

 

Извор: Espreso.rs