Издвајамо Регион

СТЕФАНА (20) КРВНИЧКИ ПРЕТУКЛИ У СУТОМОРУ, ПАО У КОМУ И КОНАЧНО СЕ ПРОБУДИО: Данима никога није препознавао, а онда се десило ЧУДО!

Фото: Фејсбук принтскрин

Стефаново здравствено стање се нагло побољшало, почео је да једе, говори, и лекари имају оптимистичке прогнозе у даљем току опоравка – каже Драган Керкез, брат по мајци Стефана Новоселца (20) из Руме, који је тешко повређен 23. августа на сутоморском шеталишту.

Младића је тада песницом у главу наводно ударио Петар Војводић (19) из Бара, а Стефан је од силине ударца пао и ударио главом о бетон. Од уторка, он се налази у Специјалној болници за неуролошка обољења и посттрауматска стања „Др Боривоје Гњатић“ у Старом Сланкамену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стефан, који је провео скоро месец и по дана у коми услед тешких повреда на мозгу, остаће 45 дана у овом рехабилитационом центру.

– Све се у једном тренутку догодило. Одједном се „пробудио“ из тог стања у којем је будан само гледао, а није реаговао. Није било веће среће за нашу породицу када нас је све препознао – не крије радост брат Драган.

Како каже Керкез, Стефан је још малаксао, теже помера леву ногу и руку, и отежано прича, али лекари верују да ће све то ићи на боље.

– Неки дан када је мама Славица била код њега у посети, тражио је да му купи пециво, банане… Ја сам му чак показивао неке слике одраније, сетио се тих догађаја, али шта је било тада на мору, не може да сети – говори Драган.

Према његовим речима, отац и брат Баранина Петра, затражили су од њих одобрење да посете Стефана, али његов отац Никола то није дозволио.

– Тата је још под стресом, као и сви ми – објашњава Драган.

– Наравно да то не може да се заборави, али не желимо да се тога подсећамо. Не знамо ни где је њихов син, да ли је још у притвору или је можда пуштен, то нас и не занима. Жеља нам је само да се Стефан скроз опорави.

Како каже, полиција још није саслушала Новоселца, јер се чека његов опоравак да би могао да да изјаву. Петорица младића из Руме која су летос боравила на мору у Сутомору, ни слутила нису да ће седмог дана доћи до инцидента, који им је променио живот.

Док су Стефан и његов пријатељ Дејан стајали наслоњени уза зид на шеталишту, из оближњег локала истрчао је младић наг до појаса и једним ударцем у вилицу оборио је прво Дејана. У том моменту Стефан је почео да бежи, али га је овај сустигао и ударио песницом у главу.

Новоселац је пао и ударио главом о бетон, али га је Војводић опкорачио и још два пута ударио песницом у главу, што се види на забележеном снимку камере, који је предат у полицију, а који је погледао и Драган.

 

Извор: Курир.рс/Новости