loading...
Свет Србија

Стравично! Саудијци утицали на ЦИА како би „нестао“ документ о злочинима над Србима

Амерички стручњак за радикални ислам и тероризам Роберт Спенсер изјавио је да је Саудијска Арабија утицала на САД како би „нестао“ документ о масакру над Србима у околини Сребренице 1993. године.

Овај аналитичар је у интервјуу „Вечерњим новостима“, коментаришући недавно откриће тог листа о улози америчких обавештајаца у скривању извештаја о злочинима над Србима у Подрињу, казао да власти Саудијске Арабије имају огроман утицај на државни апарат у Вашингтону, па је тако и дошло до тога да ЦИА деведесетих година прошлог века сакрије истину о догађањима у Босни и Херцеговини.

Спенсер је изнео мишљење да је могуће да САД промене политику према БиХ, али „само у случају заокрета у односима Америке и Саудијске Арабије“.

Он је оценио да је некадашњи амерички председник Бил Клинтон донео катастрофалну одлуку да сарађује са муслиманима током грађанског рата на Балкану.

„Овом одлуком он је омогућио успостављање џихадистичког упоришта, а све под плаштом демократије и права на самоопредељење. Није тешко закључити да је председник Клинтон при доношењу ове одлуке био под утицајем Саудијске Арабије“, навео је Спенсер.

Он је на питање „да ли би БиХ могла да опстане као демократска и мултинационална држава, упркос растућем утицају неких блискоисточних држава“ одговорио: „Не“.

„Шеријат је неспојив са демократијом. На крају, Босна ће морати да се определи за једно или друго“, казао је Спенсер.

 

Извор: rs.sputniknews.com