Издвајамо Регион Србија

„Сви нешто пребацују Србији“: Вучић одговорио посланику ЦГ који би „бацио бомбу на њега“ (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић каже да сви данас свој идентитет покушавају да граде и да га одржавају на некаквој кривици Србије и тако што причају најгоре о Србији.

Он је, поводом покушаја да се у црногорској скупштини мења историја, приметио да је Србија данас свима крива.

– Само чекам још да у Македонији покрену ону ицијативу да је Србија починила геноцид и таман онда да све видимо. Ништа од тога није нити ваша, нити моја генерација крива и заслужна, али сви мисле да би данас могли нешто да нам наплате – рекао је председник.

Он је, на питање новинара рекао да то што је један посланик у ЦГ парламенту рекао да би бацио бомбу на њега, рекао да је то најмањи проблем, иза којег не сме да се сакрије суштина, а то је да сви нешто пребацују Србији и на њеној кривици граде своје идентитете.

Он је нагласио да Срби данас морају да се уједине у одбрани права на постојање, али не како то раде Еди Рама и Рамуш Харадинај, већ да се уједине у љубави према Србији, према српском народу и очувању језика, културе.

– Зато позивам грађане Србије, и не само Србе, да будемо уједињени у борби да сачувамо оно што је наше, да одбранимо наш понос и достојанство. Није нама достојанство одузео ни сарајевски суд ни подгоричка скупштуина, то можемо да урадимо само ми, али то нисмо урадили – нагласио је Вучић.

Извор: Srbijadanas.com