Србија

Тачи се на Твитеру похвалио састанком са Путином, Кремљ још ћути: О чему су разговарали?

Тачи тврди да је са Путином разоварао о могућности склапања „чврстог и обавезујуцег договора између“, како наводи, „две земље“

Косовски председник Хашим Тачи објавио је данас на Твитеру да се у Паризу састао са руским председником Владимиром Путином и да је са њим разговарао о нормализацији односа са Београдом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи тврди да је са Путином разоварао о могућности склапања „чврстог и обавезујуцег договора између“, како наводи, „две земље“.

– Председник Путин је био јасан. Ако постигнете мировни споразум, Русија це га подржати – навео је Тачи на Твитеру.

Уз овај пост, он је објавио и неколико фотографија, укључујући и ону на којој се руковање са Путином.

У Паризу је у недељу одржана централна свечаност поводом 100-годишњице од краја Првог светског рата.
Том приликом је дошло до пропуста у протоколу и распореду седења на свечаности, када је Хашим Тачи смештен да седи одмах иза руског председника Владимира Путина.

После церемоније, председник Србије рекао је да је његова обавеза као председника државе да се понаша достојанствено, држи до своје земље, поноса нашег народа и представља их на најбољи могући начин, те да није могао да реагује.

– Можете мислити шта је неко мислио када је Тачија ставио иза Путина, са којим се руковао. Иза леђа је Путино дошао Тачи и пружио руку, а тек када је шеф руске државе схвато ко је тај човек окренуо се другима – објаснио је Вучић.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ