Издвајамо Свет

ТЕЖАК ИНЦИДЕНТ НА ВОЈНИМ ВЕЖБАМА НАТО-а У НОРВЕШКОЈ: Фрегата ударила у танкер и преврнула се (ВИДЕО)

Фрегата Ратне морнарице Норвешке „Хелга Ингстад“, која се јутрос сударила са нафтним танкером „ТС Сола“ у подручју норвешке луке Берген, могла би ускоро да потоне, саопштила је Спасилачка служба Норвешке.

„У пукотину која је настала на броду у судару улази више воде, него што може да се избаци“, рекао је представник Спасилачке службе Норвешке Ејрик Вале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након судара са танкером командир је усмерио фрегату ка обали, покушавши да је насуче и тако је спаси, али у томе није успео, пишу норвешки медији.

Несрећа се десила рано јутрос у Ејгардену. У тренутку судара фрегата са противракетним системом „Иџис“ враћала се са великих војних вежби НАТО-а, које је требало да буду одржане у Норвешкој и дуж њене обале. На броду се налазило 137 особа. Власти су почеле спасилачку операцију, евакуисано је 127 особа, од који је седморо повређено.

Тренутно се на фрегати налази десет људи који држе контролу над бродом.

Чланови посаде танкера нису повређени.

Подсетимо, група америчких бродова, на челу са носачем авиона „Хари Труман“, због јаке буре у северном Атлантику била је принуђена да пре времена напусти подручје у којем се одржавају велике војне вежбе НАТО-а „Трајдент џанкчер 2018“.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com