Свет

ТРАМП ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ НАЈУРИО ХРВАТИЦУ МИРУ ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Талентована је, али јој фали једна ствар!

Фото: Јутјуб

Амерички председник Донадл Трамп коментарисао је смењивање Мире Рикардел, заменице саветника за националну безбедност, за коју је прва дама Меланија Трамп рекла да не заслужује част да ради у Белој кући.

Трамп је за Рикарделову рекао да је „талентована, али не превише дипломатична“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпаролка Беле куће Сара Сандерс саопштила је раније да ће МИра Рикардел „наставити да подржава председника у тренутку када напушта Белу кућу на новом послу у администрацији“.

Сандерсова, међутим, није прецизирала на коју функцију одлази Мира Рикардел.

Трамп је наговестио и да шеф његовог кабинета Џон Кели можда и неће остати до краја његовог мандата у Белој кући. Трамп је у интервјуу за Фокс њуз сандеј, похвалио радну Келијеву радну етику, али је и навео да „постоје неке ствари које му се не свиђају“ које он ради.

„Има неколико ствари које му једноставно нису јача страна. То није његова грешка. Није му то јача страна“, рекао је Трамп, додајући да је могуће да и сам Кели жели да оде.

На питање да ли ће Келија задржати на функцији до краја свог мандата 2020. године, Трамп је кратко одговорио да би то „могло да се догоди“.

Трамп је навео да је задовољан кабинетом, али да размишља о променама на „три или четири или пет позиција“.

Једна од њих је функција министарке за унутрашњу безбедност Кирстјен Нилсен, чији је одлазак, по свему судећи, неизбежан. Трамп је рекао да би она могла остати на тој функцији, али је ставио до знања да би желео да буде одлучнија у испуњавању имиграционе политике и јачања пограничне безбедности.

 

Извор: Kurir.rs/ Tanjug