Издвајамо Србија

ТУГА: Пријатељи се потресним порукама опраштају од Марије Ћурчић, а због речи њене најбоље другарице ћете ЈЕЦАТИ…

Манекенка Марија Ћурчић (25) је извршила самоубиство у стану на Савском венцу, а нико се није надао да ће доћи до ове трагедије. Њени пријатељи огласили су се на друштвеним мрежама и опростили се од Марије.

ДЈ Владимир Трифуновић, који је пре две године изгубио најбољег пријатеља ДЈ Немању Ивановића, сад је остао и без добре пријатељице Марије, од које се опростио потресним писмом на Фејсбуку, а потом се огласила и њена најбоља пријатељица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Еј ти мала чупава… Љута сам на тебе, знаш?! Јако. Љута јер нисам ни у лудилу мислила да нећу имати прилику да те бар… бар још једном најјаче загрлим док нам се косе уплићу, и док свету делујемо као два чупава жбуна која се њишу. Љута сам јер ћу те заувек чекати да ми из ћошка искочиш сва срећна и насмејана, са две дупле водке у руци, говорећи ми: „Ево Мили, стигло наше пиће, немој да мислиш да ћеш на овоме стати“. Љута сам јер нисам имала бар још једну прилику да ти кажем да си имала и да ћеш заувек имати људе који те воле, и који се труде да испрате твој нимало лак темпо, и пруже ти љубав. Љубав која ти је била потребна. Јер си велика. Јер си најбоља особа коју сам знала. Јер си је.ени чокомафин, који се не плаши никога, и ничега и који је спреман да одлети на крај света. На је.ени крај света. Са својим тимом ракета. Да уз бљесак крене!

Љута сам много. Поновићу ти то милион пута, и знам да ме сада тамо негде у шљокичавом пољу окружена уницорн-има и дугама чујеш и смешкаш се онако оно твоје, кад знаш да си јако зас.ала, али ти је осмех толико сладак да не могу да одолим… И, чекај… Извини, с ким ја сад да идем на Тајланд, скокнем до Конгаа, одем у Њујорк, седнем на највишу зграду, и док гледам снег који пада слушам Френк Синатру у фенси оделу, и пијем вино. Као права господја, ма знаш бре како смо све ми већ то смислиле. Е, али, сама? Сама без моје пузлице која ме чини комплетном. Јер, ја нисам Мили Ванилии без тебе. Ја одбијам да будем Мили Ванили без тебе, нити желим да ме ико икад више тако назове, а да то не будеш ти. Никад.

Волим те бескрајно лудо створење једно, волим те из дубине душе и све бих дала да можеш само још једном да ме погледаш и питаш ме: „Трешњице, а кад ми радимо ону нашу тетоважу? Знаш како смо се договориле, један део трешње ти, други део ја, а заједно смо потпуна. Заједно смо једна“. Видимо се већ негде у будућност, на неком лепшем месту пуном свих ствари које волиш, које волимо. И молим те да ме чекаш, јеси чула? Немој да ми запалиш на тамо неки Занзибар, само зато што те мрзело да ме чекаш. Бићемо ми опет некад заједно, верујем у то, ћао најслађи мафину на планети. Воли те Мили“, написала је у потресном писму пријатељица.

На друштвеним мрежама огласио се и Ненад Маринковић Гатоз који је познавао Марију.

„Наравно да бих знао ста да напишем, али ипак данас, морас да пазиш шта осећаш, јер људи осуђују и добро и лоше …. мада, ко је.е све те људе …. ти људи су празни… ти то никад ниси била… једноставно си била све осим празног… ти ниси била само чокомафин, ни Марија… Ти си све само не празно…“, написао је он.

Фотограф који је често радио са Маријом је такође написао емотивне речи на свом Фејсбуку:

„Никад није била у Африци… па сам јој са мог првог путовања донео камење из сваког места које сам посетио, јер сам ја желео да има додире са својим корењем. Знао сам да јој је посета Црном контитенту била неостварена жеља.
А упознали смо се брда година пре тога, још у Дангуби. Виђао сам је на ТВ и новинама и било ми је прекул што неко такав излази на неко „моје“ место. Касније се наше дружење проширило. Чак смо и радили заједно. Волела је да се смеје и да се дружи, али изгледа да је притисак овог света био прејак. Немаш појима колико ћеш недостајати. Мени првенствено. Па макар на успутно „Де си, шта има“ између локала или на брзински „цатцх уп“ преко инстаграма. Почивај у миру Чоко.“

Још један пријатељ покојне Марије последњи пут се поздравио са њом.

„Почивај у миру Марија. Била си најпозитивнија особа, а знам те још док си била дете“, написао је Горан.

Познати твитераш се такође огасио и опростио од Марије Ћурчић.

„Колико год били вољени и обожавани од стране спољашњег света, то не значи ништа ако смо дубоко унутра незадовољни собом. Ту празнину нам не могу попунити људи око нас, лажни осмеси, инстант еуфорија и срећа који данас сви тако добро глумимо и живимо. Сви одговори су у нама, унутрашњи мир и баланс немају цену. Ако то тражимо у спољашњем свету бићемо дубоко несрећни, јер људе у суштини на неком дубљем нивоу боли к.рац за нас. „Хеј ћао, супер си… како си?“, данас заправо не значи ништа. Окренимо се себи и животу какав заправо желимо да живимо, док још није касно. Жао ми је до неба… Мирно спавај, Марија“, написао је он.

Водитељка Душица Јаковљевић на свом Инстаграму је објавила Маријину фотографију уз дирљиву поруку:

„Лепото… зашто??? Била си најлепши београдски зврк, увек насмејана, као и пре десетак дана кад смо се среле… Не разумем… Али надам се да си добро тамо негде горе, сад си заиста постала анђео… А ниси морала, била си анђео који је земљом ходао.“

Извор: Курир.рс