Србија

У ПЕЋИ КРОЈЕ ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ: Заједничка седница Рамине и Харадинајеве владе! Разговараће о отварању границе између Албаније и Космета!

Фото: Јутјуб

Потпредседник такозване „косовске владе“ Фатмир Љимај раније је најавио да ће се разговарати о бројним темама, као и да ће бити потписани неки споразуми

ПРИШТИНА – У Пећи ће се у понедељак одржати заједничка седница албанске и такозване „косовске“ владе, пренео је сајт РТK на албанском језику.

Седница ће почети у 10.15 часова, а како се наводи, на њој ће се разговарати о царинама и о ромингу.

Потпредседник такозване „косовске владе“ Фатмир Љимај раније је најавио да ће се разговарати о бројним темама, као и да ће бити потписани неки споразуми.

Председник Србије Александар Вучић је рекао да ће се на тој седници разматрати уклањање међусобних економских баријера.

„То је врхунац лицемерја, и то не само Албанаца који живе на Kосову и Метохији и у Албанији, већ и и оних који то дозвољавају“, рекао је Вучић, у контексту чињенице да Приштина и Тирана разговарају о уклањању економских баријера у тренутку у коме је Приштина дуплирањем такси на производе из Србије управо прекршила ЦЕФТА споразум о слободној трговини.

Такође Тирана је пре неки дан, бар формално на речима оценила да увођење дуплих такси није добар потез Приштине.

Данашња седница, и то у Пећи, свакако је израз блискости политике Тиране и Приштине.

Летос је из Тиране лансирана идеја о отварању граница и узмеђу Албаније и јужне српске Покрајине.

„Желимо да отворимо границе измеду Албаније и Kосова. Од првог јануара почиње слобода кретања измеду Албаније и Kосова“, рекао је албански министар за дијаспору Пандели Мајко у августу ове године.

 

Извор: Kurir.rs/Večernje novosti/Tanjug